Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zazwyczaj kojarzona z poniedziałkowym obiadem – my odczarowujemy ją, dodając jej nieco południowego temperamentu. Takiej pomidorowej jeszcze nie widzieliście!
W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojone warzywa. Smaż je do momentu aż cebula będzie miękka.
Krok 3
7 min
Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i chwilę podsmażymy. Warzywa zalej bulionem.
Krok 4
9 min
Dodaj przecier pomidorowy i koncentrat oraz przyprawy, następnie wszystko zagotuj.
Krok 5
2 min
Dopraw solą i pieprzem oraz startą skórką z pomarańczy.
Krok 6
10 min
Wszystkie składniki pesto umieść w malakserze i zmiksuj na gęstą pastę. Gdyby była zbyt gęsta, dodaj do mikstury więcej oliwy.
Krok 7
10 min
Wyłóż zupę na talerz i polej odrobiną pesto.
Krok 1
z
7
Cebulę i seler naciowy pokrój w drobną kosteczkę.
Krok 2
z
7
W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojone warzywa. Smaż je do momentu aż cebula będzie miękka.
Krok 3
z
7
Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i chwilę podsmażymy. Warzywa zalej bulionem.
Krok 4
z
7
Dodaj przecier pomidorowy i koncentrat oraz przyprawy, następnie wszystko zagotuj.
Krok 5
z
7
Dopraw solą i pieprzem oraz startą skórką z pomarańczy.
Krok 6
z
7
Wszystkie składniki pesto umieść w malakserze i zmiksuj na gęstą pastę. Gdyby była zbyt gęsta, dodaj do mikstury więcej oliwy.
Krok 7
z
7
Wyłóż zupę na talerz i polej odrobiną pesto.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0