Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  ml
Przecier pomidorowy
1  łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1.5  l
Bulion Rybny
1  łyżka
Koncentrat pomidorowy
1  łyżeczka
Cukier
3  łodyg
Seler naciowy
1 
Cebula
1  puszka
Pomidory z puszki krojone
2  łyżek
Oliwa
trochę
Sól
trochę
Liść laurowy
3 
Ziele angielskie
1 
Pomarańcze
1  pęczek
Bazylia świeża
0.5  łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
0.5  szklanka
Parmezan
1  ząbek
Czosnek
2  łyżek
Orzechy, orzeszki piniowe, pinyon, suszone
2  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
0.5 
Cytryna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.28 g
Węglowodany
20.82 g
Tłuszcze
15.77 g
Wartość energetyczna
256.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zazwyczaj kojarzona z poniedziałkowym obiadem – my odczarowujemy ją, dodając jej nieco południowego temperamentu. Takiej pomidorowej jeszcze nie widzieliście!

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    7 min
    Cebulę i seler naciowy pokrój w drobną kosteczkę.
  • Krok 2

    15 min
    W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojone warzywa. Smaż je do momentu aż cebula będzie miękka.
  • Krok 3

    7 min
    Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i chwilę podsmażymy. Warzywa zalej bulionem.
  • Krok 4

    9 min
    Dodaj przecier pomidorowy i koncentrat oraz przyprawy, następnie wszystko zagotuj.
  • Krok 5

    2 min
    Dopraw solą i pieprzem oraz startą skórką z pomarańczy.
  • Krok 6

    10 min
    Wszystkie składniki pesto umieść w malakserze i zmiksuj na gęstą pastę. Gdyby była zbyt gęsta, dodaj do mikstury więcej oliwy.
  • Krok 7

    10 min
    Wyłóż zupę na talerz i polej odrobiną pesto.
Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 1 z 7

Cebulę i seler naciowy pokrój w drobną kosteczkę.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 2 z 7

W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojone warzywa. Smaż je do momentu aż cebula będzie miękka.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 3 z 7

Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i chwilę podsmażymy. Warzywa zalej bulionem.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 4 z 7

Dodaj przecier pomidorowy i koncentrat oraz przyprawy, następnie wszystko zagotuj.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 5 z 7

Dopraw solą i pieprzem oraz startą skórką z pomarańczy.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 6 z 7

Wszystkie składniki pesto umieść w malakserze i zmiksuj na gęstą pastę. Gdyby była zbyt gęsta, dodaj do mikstury więcej oliwy.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 7 z 7

Wyłóż zupę na talerz i polej odrobiną pesto.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Lunch
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z soczewicy zielonej z makaronem

    1 godz 7 min Łatwy
  • Pomidorowa z salsą chili i nachos

    25 min Łatwy
  • Pasta z suszonych pomidorów z czosnkiem i oliwkami

    30 min Łatwy
  • Lasagne ze szpinakiem i czosnkowym beszamelem

    1 godz 30 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu