Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto
Dodaj do CookBook

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  ml
Przecier pomidorowy
1  łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1.5  l
Bulion Rybny
1  łyżka
Koncentrat pomidorowy
1  łyżeczka
Cukier
3  łodyg
Seler naciowy
1 
Cebula
1  puszka
Pomidory z puszki krojone
2  łyżek
Oliwa
trochę
Sól
trochę
Liść laurowy
3 
Ziele angielskie
1 
Pomarańcze
1  pęczek
Bazylia świeża
0.5  łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
0.5  szklanka
Parmezan
1  ząbek
Czosnek
2  łyżek
Orzechy, orzeszki piniowe, pinyon, suszone
2  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
0.5 
Cytryna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
20.8 g
Wartość energetyczna
256.6 kcal
Tłuszcze
15.8 g
Białko
11.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zazwyczaj kojarzona z poniedziałkowym obiadem – my odczarowujemy ją, dodając jej nieco południowego temperamentu. Takiej pomidorowej jeszcze nie widzieliście!

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    7 min
    Cebulę i seler naciowy pokrój w drobną kosteczkę.
  • Krok 2

    15 min
    W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojone warzywa. Smaż je do momentu aż cebula będzie miękka.
  • Krok 3

    7 min
    Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i chwilę podsmażymy. Warzywa zalej bulionem.
  • Krok 4

    9 min
    Dodaj przecier pomidorowy i koncentrat oraz przyprawy, następnie wszystko zagotuj.
  • Krok 5

    2 min
    Dopraw solą i pieprzem oraz startą skórką z pomarańczy.
  • Krok 6

    10 min
    Wszystkie składniki pesto umieść w malakserze i zmiksuj na gęstą pastę. Gdyby była zbyt gęsta, dodaj do mikstury więcej oliwy.
  • Krok 7

    10 min
    Wyłóż zupę na talerz i polej odrobiną pesto.
Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 1 z 7

Cebulę i seler naciowy pokrój w drobną kosteczkę.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 2 z 7

W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojone warzywa. Smaż je do momentu aż cebula będzie miękka.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 3 z 7

Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i chwilę podsmażymy. Warzywa zalej bulionem.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 4 z 7

Dodaj przecier pomidorowy i koncentrat oraz przyprawy, następnie wszystko zagotuj.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 5 z 7

Dopraw solą i pieprzem oraz startą skórką z pomarańczy.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 6 z 7

Wszystkie składniki pesto umieść w malakserze i zmiksuj na gęstą pastę. Gdyby była zbyt gęsta, dodaj do mikstury więcej oliwy.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 7 z 7

Wyłóż zupę na talerz i polej odrobiną pesto.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Lunch
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa rybna z pieczonego łososia z serkiem mascarpone

    Zupa rybna z pieczonego łososia z serkiem mascarpone

    1 godz 24 min Trudny
  • Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

    Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

    1 godz 24 min Łatwy
  • Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    23 min Łatwy
  • Zupa z jarmużu

    Zupa z jarmużu

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu