Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 ml
Przecier pomidorowy
1 łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1.5 l
Bulion Rybny
1 łyżka
Koncentrat pomidorowy
1 łyżeczka
Cukier
3 łodyg
Seler naciowy
1 
Cebula
1 puszka
Pomidory z puszki krojone
2 łyżek
Oliwa
1 trochę
Sól
1 trochę
Liść laurowy
3 
Ziele angielskie
1 
Pomarańcze
1 pęczek
Bazylia świeża
0.5 łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
0.5 szklanka
Parmezan
1 ząbek
Czosnek
2 łyżek
Orzechy, orzeszki piniowe, pinyon, suszone
2 łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
0.5 
Cytryna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.41 g
Węglowodany
20.93 g
Tłuszcze
15.79 g
Wartość energetyczna
257.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
7 min
Cebulę i seler naciowy pokrój w drobną kosteczkę.
Krok 2
15 min
W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojone warzywa. Smaż je do momentu aż cebula będzie miękka.
Krok 3
7 min
Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i chwilę podsmażymy. Warzywa zalej bulionem.
Krok 4
9 min
Dodaj przecier pomidorowy i koncentrat oraz przyprawy, następnie wszystko zagotuj.
Krok 5
2 min
Dopraw solą i pieprzem oraz startą skórką z pomarańczy.
Krok 6
10 min
Wszystkie składniki pesto umieść w malakserze i zmiksuj na gęstą pastę. Gdyby była zbyt gęsta, dodaj do mikstury więcej oliwy.
Krok 7
10 min
Wyłóż zupę na talerz i polej odrobiną pesto.
Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 1 z 7

Cebulę i seler naciowy pokrój w drobną kosteczkę.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 2 z 7

W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojone warzywa. Smaż je do momentu aż cebula będzie miękka.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 3 z 7

Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i chwilę podsmażymy. Warzywa zalej bulionem.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 4 z 7

Dodaj przecier pomidorowy i koncentrat oraz przyprawy, następnie wszystko zagotuj.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 5 z 7

Dopraw solą i pieprzem oraz startą skórką z pomarańczy.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 6 z 7

Wszystkie składniki pesto umieść w malakserze i zmiksuj na gęstą pastę. Gdyby była zbyt gęsta, dodaj do mikstury więcej oliwy.

Zupa pomidorowa z nutą pomarańczową i pesto

Krok 7 z 7

Wyłóż zupę na talerz i polej odrobiną pesto.

Zazwyczaj kojarzona z poniedziałkowym obiadem – my odczarowujemy ją, dodając jej nieco południowego temperamentu. Takiej pomidorowej jeszcze nie widzieliście!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika