Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chciałabym mieć spiżarnię z prawdziwego zdarzenia. Taką, która w środku zimy byłaby pełna zakurzonych słoików, a im bliżej wiosny, to wiadomo, już więcej pustych półek niż tych ze słoikami :) Dziś sięgnęłabym po może już ostatni słoik z kiszonymi ogórkami, które kisiły się z liściem dębu i czarnej porzeczki. Mięsiste i zwarte w środku, czyli dokładnie takie, jak lubię. Mam takie :) Tylko nie ze spiżarni, ale komu do szczęścia potrzebna spiżarnia… Ogórki do zupy ogórkowej przed starciem zazwyczaj obieram, pozbawiając je nieco witamin i błonnika, ale co tam, w mojej kuchni ani witamin, ani błonnika nie brakuje. W takiej wersji zupa ogórkowa podawana jest ze śmietaną. Dziś starłam je razem ze skórkami, a przed dodaniem do garnka krótko podsmażyłam na maśle. A łosoś smakował z zupą ogórkową wyśmienicie.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Do gotującej się wody dodaję pietruszkę w całości, por, startą na tarce marchewkę i seler.
Krok 2
3 min
Dodaję ziarenko ziela angielskiego, mały listek laurowy, kilka ziarenek czarnego pieprzu, sól do smaku.
Krok 3
20 min
Obieram ziemniaki, kroję w kostkę, dodaję do zupy i gotuję do miękkości.
Krok 4
3 min
Wyławiam por i pietruszkę, dodaję ząbki czosnku.
Krok 5
6 min
Ogórki trę na tarce o grubych oczkach, podsmażam na maśle, dodaję do zupy ogórkowej i chwilę gotuję.
Krok 6
3 min
Łososia kroję w dość wąskie paski, dodaję do każdego talerza zupy ogórkowej i całość mocno posypuję świeżym koperkiem.
Krok 1
z
6
Do gotującej się wody dodaję pietruszkę w całości, por, startą na tarce marchewkę i seler.
Krok 2
z
6
Dodaję ziarenko ziela angielskiego, mały listek laurowy, kilka ziarenek czarnego pieprzu, sól do smaku.
Krok 3
z
6
Obieram ziemniaki, kroję w kostkę, dodaję do zupy i gotuję do miękkości.
Krok 4
z
6
Wyławiam por i pietruszkę, dodaję ząbki czosnku.
Krok 5
z
6
Ogórki trę na tarce o grubych oczkach, podsmażam na maśle, dodaję do zupy ogórkowej i chwilę gotuję.
Krok 6
z
6
Łososia kroję w dość wąskie paski, dodaję do każdego talerza zupy ogórkowej i całość mocno posypuję świeżym koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0