Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa kukurydziana z kurczakiem

Zupa kukurydziana z kurczakiem

(0)
20min
Łatwy

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Oliwa z oliwek
300  g
Kukurydza (świeża lub z puszki)
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
1 
Marchewka
100  ml
Śmietanka
2 
Filet z kurczaka
1  łyżka
Mąka
1  szczypta
Pieprz i sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
24.38 g
Węglowodany
15.96 g
Tłuszcze
16.55 g
Wartość energetyczna
303.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kiedy ugotujesz tę zupę kukurydzianą z kurczakiem, zdasz sobie sprawę, że właśnie odkryłeś prawdziwy skarb. Ten przepis zachwyci nie tylko miłośników kukurydzy. Połączenie kukurydzy, pieczonej marchewki i bulionu zapewni niesamowicie bogaty i wspaniały smak. Niezależnie od tego, czy przygotujesz wariant bezmięsny, czy do zupy kukurydzianej dodasz pierś z kurczaka, to danie podbije serca każdego, kto tylko go spróbuje.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    10 min
    Kukurydzę i pokrojoną marchewkę wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem przygotowanym z kostki rosołowej WINIARY i wszystko gotujemy przez kilka minut.
  • Krok 2

    5 min
    Oczyszczonego i pokrojonego w kawałki kurczaka smażymy z obu stron na odrobinie oleju.
  • Krok 3

    3 min
    Gdy kukurydza i marchewka będą miękkie, doprowadzamy je do wrzenia i blendujemy na gładki krem.
  • Krok 4

    1 min
    Śmietanę mieszamy z mąką, tak aby nie było grudek. I stopniowo dodajemy do bulionu. W razie potrzeby - doprawiamy do smaku.
  • Krok 5

    1 min
    Kawałki usmażonego mięsa wkładamy do miski i polewamy kremem kukurydzianym.
Zupa kukurydziana z kurczakiem

Krok 1 z 5

Kukurydzę i pokrojoną marchewkę wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem przygotowanym z kostki rosołowej WINIARY i wszystko gotujemy przez kilka minut.

Zupa kukurydziana z kurczakiem

Krok 2 z 5

Oczyszczonego i pokrojonego w kawałki kurczaka smażymy z obu stron na odrobinie oleju.

Zupa kukurydziana z kurczakiem

Krok 3 z 5

Gdy kukurydza i marchewka będą miękkie, doprowadzamy je do wrzenia i blendujemy na gładki krem.

Zupa kukurydziana z kurczakiem

Krok 4 z 5

Śmietanę mieszamy z mąką, tak aby nie było grudek. I stopniowo dodajemy do bulionu. W razie potrzeby - doprawiamy do smaku.

Zupa kukurydziana z kurczakiem

Krok 5 z 5

Kawałki usmażonego mięsa wkładamy do miski i polewamy kremem kukurydzianym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Kuchnia amerykańska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

    Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

    1 godz 35 min Łatwy
  • Zupa jarzynowa przecierana z grzaneczkami

    Zupa jarzynowa przecierana z grzaneczkami

    1 godz 37 min Średni
  • Zupa tex-mex

    Zupa tex-mex

    50 min Średni
  • Sos z opieńków

    Sos z opieńków

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu