Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa krem z bakłażana
Dodaj do CookBook

Zupa krem z bakłażana

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JOLA3
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Bulion warzywny Kogutek WINIARY
1 
Bakłażan
4 
Marchewka
1 
Cebula
1 
Korzeń pietruszki
1 
Seler naciowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
2  łyżek
Masło
2  łyżek
Oliwa z oliwek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
208.8 kcal
Tłuszcze
14.3 g
Białko
2.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa krem to coraz popularniejsze rozwiązanie, jeśli chodzi o przygotowywanie obiadu. Wykwintna, elegancko wyglądająca, a przy okazji pyszna, zachwyci wszystkich domowników. Nasza propozycja: zupa krem z bakłażana, to rozwiązanie, które spodoba się zwłaszcza wegetarianom, ale nie tylko. Bogaty bukiet warzyw, który znajdziemy w środku, sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    Bakłażana obieramy i kroimy w kostkę.
  • Krok 2

    5 min
    Marchewkę, cebulę, pietruszkę i seler obieramy. Wszystko kroimy w kostkę.
  • Krok 3

    10 min
    W garnku rozgrzewamy masło i oliwę. Później wrzucamy włoszczyznę. Smażymy około 5 minut, później dodajemy bakłażan i cebulę. Dusić aż wszystko będzie miękkie.
  • Krok 4

    30 min
    Kostki KOGUTEK rozrabiamy w 1 litrze wody i dolewamy do zawartości warzyw. Gotujemy około 30 minut.
  • Krok 5

    5 min
    Zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zupa krem z bakłażana

Krok 1 z 5

Bakłażana obieramy i kroimy w kostkę.

Zupa krem z bakłażana

Krok 2 z 5

Marchewkę, cebulę, pietruszkę i seler obieramy. Wszystko kroimy w kostkę.

Zupa krem z bakłażana

Krok 3 z 5

W garnku rozgrzewamy masło i oliwę. Później wrzucamy włoszczyznę. Smażymy około 5 minut, później dodajemy bakłażan i cebulę. Dusić aż wszystko będzie miękkie.

Zupa krem z bakłażana

Krok 4 z 5

Kostki KOGUTEK rozrabiamy w 1 litrze wody i dolewamy do zawartości warzyw. Gotujemy około 30 minut.

Zupa krem z bakłażana

Krok 5 z 5

Zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Sebastian

A śmietana, ewentualnie jogurt ?
Anonim (niezweryfikowany) 02/28/2024-04:54 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 04/10/2024-05:53 CEST
Chcesz zabielić zupę śmietaną albo jogurtem? Możesz to zrobić, ale naszym zdaniem nie jest to konieczne. Już w takiej wersji jest pyszna 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w błonnik
  • Kuchnia bałkańska
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa krem z pora z klopsikami z jajek

    Zupa krem z pora z klopsikami z jajek

    1 godz 12 min Średni
  • Zupa porowa z ziemniakami

    Zupa porowa z ziemniakami

    36 min Łatwy
  • Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    23 min Łatwy
  • Zupa węgierska

    Zupa węgierska

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu