Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa krem z bakłażana

Zupa krem z bakłażana

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JOLA3

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Bulion warzywny Kogutek WINIARY
1 
Bakłażan
4 
Marchewka
1 
Cebula
1 
Korzeń pietruszki
1 
Seler naciowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
2  łyżek
Masło
2  łyżek
Oliwa z oliwek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.75 g
Tłuszcze
14.25 g
Wartość energetyczna
208.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa krem to coraz popularniejsze rozwiązanie, jeśli chodzi o przygotowywanie obiadu. Wykwintna, elegancko wyglądająca, a przy okazji pyszna, zachwyci wszystkich domowników. Nasza propozycja: zupa krem z bakłażana, to rozwiązanie, które spodoba się zwłaszcza wegetarianom, ale nie tylko. Bogaty bukiet warzyw, który znajdziemy w środku, sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    Bakłażana obieramy i kroimy w kostkę.
  • Krok 2

    5 min
    Marchewkę, cebulę, pietruszkę i seler obieramy. Wszystko kroimy w kostkę.
  • Krok 3

    10 min
    W garnku rozgrzewamy masło i oliwę. Później wrzucamy włoszczyznę. Smażymy około 5 minut, później dodajemy bakłażan i cebulę. Dusić aż wszystko będzie miękkie.
  • Krok 4

    30 min
    Kostki KOGUTEK rozrabiamy w 1 litrze wody i dolewamy do zawartości warzyw. Gotujemy około 30 minut.
  • Krok 5

    5 min
    Zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zupa krem z bakłażana

Krok 1 z 5

Bakłażana obieramy i kroimy w kostkę.

Zupa krem z bakłażana

Krok 2 z 5

Marchewkę, cebulę, pietruszkę i seler obieramy. Wszystko kroimy w kostkę.

Zupa krem z bakłażana

Krok 3 z 5

W garnku rozgrzewamy masło i oliwę. Później wrzucamy włoszczyznę. Smażymy około 5 minut, później dodajemy bakłażan i cebulę. Dusić aż wszystko będzie miękkie.

Zupa krem z bakłażana

Krok 4 z 5

Kostki KOGUTEK rozrabiamy w 1 litrze wody i dolewamy do zawartości warzyw. Gotujemy około 30 minut.

Zupa krem z bakłażana

Krok 5 z 5

Zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Kuchnia bałkańska
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z brukwi na gęsinie

    Zupa z brukwi na gęsinie

    50 min Średni
  • Zupa krem z topinamburu z mlekiem kokosowym i rukolą

    Zupa krem z topinamburu z mlekiem kokosowym i rukolą

    27 min Łatwy
  • Tomato bisque, czyli kremowa pomidorowa z ryżem

    Tomato bisque, czyli kremowa pomidorowa z ryżem

    35 min Łatwy
  • Grochówka wigilijna – kuchnia regionalna

    Grochówka wigilijna – kuchnia regionalna

    13 godz 15 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu