Zupa krem z bakłażana
55min
Łatwy
2 kostek
1
Bakłażan
4
Marchewka
1
Cebula
1
Korzeń pietruszki
1
Seler naciowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
2 łyżek
Masło
2 łyżek
Oliwa z oliwek
.
Wartości odżywcze
Białko
2.75 g
Tłuszcze
14.25 g
Wartość energetyczna
208.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Bakłażana obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 2
5 min
Marchewkę, cebulę, pietruszkę i seler obieramy. Wszystko kroimy w kostkę.
Krok 3
10 min
W garnku rozgrzewamy masło i oliwę. Później wrzucamy włoszczyznę. Smażymy około 5 minut, później dodajemy bakłażan i cebulę. Dusić aż wszystko będzie miękkie.
Krok 4
30 min
Kostki KOGUTEK rozrabiamy w 1 litrze wody i dolewamy do zawartości warzyw. Gotujemy około 30 minut.
Krok 5
5 min
Zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zupa krem, to coraz popularniejsze rozwiązanie jeśli chodzi o przygotowywanie obiadu. Wykwintna, elegancko wyglądająca, a przy okazji pyszna, zachwyci wszystkich domowników. Nasza propozycja: zupa krem z bakłażana, to rozwiązanie, które spodoba się zwłaszcza wegetarianom, ale nie tylko. Bogaty bukiet warzyw, który znajdziemy w środku, sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Komentarze 0