Zupa grysikowa
30min
Łatwy
2
kostek
100
g
Seler naciowy
100
g
Kasza manna
200
g
Marchewka
2
łyżek
Koperek
trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
4.34 g
Węglowodany
24.1 g
Tłuszcze
1.74 g
Wartość energetyczna
132.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Zagotuj 1 litr wody i rozpuść 2 kostki bulionowe.
Krok 2
20 min
Warzywa umyj, obierz i wrzuć do bulionu. Gotuj około 20 minut.
Krok 3
2 min
Dodaj kaszę mannę i gotuj przez kilka minut.
Krok 4
2 min
Dopraw solą.
Krok 5
1 min
Przed podaniem zupę posyp koperkiem.
Pyszna zupa grysikowa ze słodkim akcentem marchewki i selera to świetne danie dla osób na diecie lekkostrawnej. Przygotujemy ją w niecałe pół godziny na esencjonalnym Bulionie warzywnym WINIARY z dodatkiem warzyw i kaszy manny, a do smaku doprawiamy jedynie odrobiną soli i świeżym, siekanym koperkiem, który nada zupie przyjemny aromat. Warzywa do zupy możemy wrzucić w całości, ale jeśli chcemy, by zupa ugotowała się szybciej, wystarczy zetrzeć je na tarce o grubych oczkach (lub ewentualnie na tarce do plasterkowania). Zupę grysikową podajemy na lekki, gorący lunch lub jako danie obiadowe.
Komentarze 0