Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszna zupa grysikowa ze słodkim akcentem marchewki i selera to świetne danie dla osób na diecie lekkostrawnej. Przygotujemy ją w niecałe pół godziny na esencjonalnym Bulionie warzywnym WINIARY z dodatkiem warzyw i kaszy manny, a do smaku doprawiamy jedynie odrobiną soli i świeżym, siekanym koperkiem, który nada zupie przyjemny aromat. Warzywa do zupy możemy wrzucić w całości, ale jeśli chcemy, by zupa ugotowała się szybciej, wystarczy zetrzeć je na tarce o grubych oczkach (lub ewentualnie na tarce do plasterkowania). Zupę grysikową podajemy na lekki, gorący lunch lub jako danie obiadowe.
Komentarze 0