Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa grysikowa

(0)
30min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

100  g
Seler naciowy
100  g
Kasza manna
200  g
Marchewka
2  łyżek
Koperek
trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.34 g
Węglowodany
24.1 g
Tłuszcze
1.74 g
Wartość energetyczna
132.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
5 min
Zagotuj 1 litr wody i rozpuść 2 kostki bulionowe.
Krok 2
20 min
Warzywa umyj, obierz i wrzuć do bulionu. Gotuj około 20 minut.
Krok 3
2 min
Dodaj kaszę mannę i gotuj przez kilka minut.
Krok 4
2 min
Dopraw solą.
Krok 5
1 min
Przed podaniem zupę posyp koperkiem.
Zupa grysikowa

Krok 1 z 5

Zagotuj 1 litr wody i rozpuść 2 kostki bulionowe.

Zupa grysikowa

Krok 2 z 5

Warzywa umyj, obierz i wrzuć do bulionu. Gotuj około 20 minut.

Zupa grysikowa

Krok 3 z 5

Dodaj kaszę mannę i gotuj przez kilka minut.

Zupa grysikowa

Krok 4 z 5

Dopraw solą.

Zupa grysikowa

Krok 5 z 5

Przed podaniem zupę posyp koperkiem.

Pyszna zupa grysikowa ze słodkim akcentem marchewki i selera to świetne danie dla osób na diecie lekkostrawnej. Przygotujemy ją w niecałe pół godziny na esencjonalnym Bulionie warzywnym WINIARY z dodatkiem warzyw i kaszy manny, a do smaku doprawiamy jedynie odrobiną soli i świeżym, siekanym koperkiem, który nada zupie przyjemny aromat. Warzywa do zupy możemy wrzucić w całości, ale jeśli chcemy, by zupa ugotowała się szybciej, wystarczy zetrzeć je na tarce o grubych oczkach (lub ewentualnie na tarce do plasterkowania). Zupę grysikową podajemy na lekki, gorący lunch lub jako danie obiadowe.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha