Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszna zupa grysikowa ze słodkim akcentem marchewki i selera to świetne danie dla osób na diecie lekkostrawnej. Przygotujemy ją w niecałe pół godziny na esencjonalnym Bulionie warzywnym WINIARY z dodatkiem warzyw i kaszy manny, a do smaku doprawiamy jedynie odrobiną soli i świeżym, siekanym koperkiem, który nada zupie przyjemny aromat. Warzywa do zupy możemy wrzucić w całości, ale jeśli chcemy, by zupa ugotowała się szybciej, wystarczy zetrzeć je na tarce o grubych oczkach (lub ewentualnie na tarce do plasterkowania). Zupę grysikową podajemy na lekki, gorący lunch lub jako danie obiadowe.
Warzywa umyj, obierz i wrzuć do bulionu. Gotuj około 20 minut.
Krok 3
2 min
Dodaj kaszę mannę i gotuj przez kilka minut.
Krok 4
2 min
Dopraw solą.
Krok 5
1 min
Przed podaniem zupę posyp koperkiem.
Krok 1
z
5
Zagotuj 1 litr wody i rozpuść 2 kostki bulionowe.
Krok 2
z
5
Warzywa umyj, obierz i wrzuć do bulionu. Gotuj około 20 minut.
Krok 3
z
5
Dodaj kaszę mannę i gotuj przez kilka minut.
Krok 4
z
5
Dopraw solą.
Krok 5
z
5
Przed podaniem zupę posyp koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0