Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Witajcie! Cieszę się niezmiernie, że znów mnie odwiedziliście. W związku z tym, że wielkimi krokami zbliża się jesień – dzisiejszy odcinek będzie traktował o zupie. Zupy to nasi najlepsi kulinarni przyjaciele w okresie jesiennym – są sycące, rozgrzewające i pyszne. Dla mnie mają jeszcze jeden wielki walor – są bardzo wdzięcznym tematem dla rozmaitych kulinarnych wariacji i eksperymentów.
Na pewno znacie zarówno zupę grochową jak i grzybową. A co powiecie na zgrabne połączenie tych dwóch bytów w jeden? Zaciekawieni? No to startujemy!
Przygotowanie
31 min
Krok 1
15 min
Grzyby pokrój w mniejsze kawałki, następnie smaż na patelni, na małej mocy kuchenki z dodatkiem oliwy, aż będą wyraźnie zarumienione, ok. 10-12min.
Krok 2
10 min
Do gotowej zupy grochowej Winiary dodaj podsmażone grzyby, posiekaną kolendrę, natkę, tymianek, skórkę z cytryny. Wszystko podgrzej, następnie dopraw solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba.
TIPY
5 min
- tip jak mrozić grzyby
- w przepisie użyjemy mrożonych ziół ze słoiczków
- suszona skórka z cytryny jako przyprawa ze słoika
Dziękuję!
1 min
Taki oto jest efekt połączenia grochówki z grzybową. Zapewniam Was, że warto zaryzykować takie połączenie!
To już nasze ostatnie spotkanie cyklu, w którym wspólnie z Winiary #pomogamywgotowaniu. Koniecznie zajrzyjcie do poprzednich odcinków, jeśli nie mieliście jeszcze okazji. Zapraszam Was też na winiary.pl, gdzie znajdziecie skarbnicę fantastycznych przepisów i inspiracji. Ja chwytam za łyżkę i zabieram się za swoją zupę, a Wam bardzo, bardzo dziękuję za to, że mogłam Was gościć w mojej sprytnej kuchni. Życzę Wam masy ciepła, boskich smaków i cieszących nozdrza aromatów na zbliżającą się jesień! Do zobaczenia!
Krok 1
z
4
Grzyby pokrój w mniejsze kawałki, następnie smaż na patelni, na małej mocy kuchenki z dodatkiem oliwy, aż będą wyraźnie zarumienione, ok. 10-12min.
Krok 2
z
4
Do gotowej zupy grochowej Winiary dodaj podsmażone grzyby, posiekaną kolendrę, natkę, tymianek, skórkę z cytryny. Wszystko podgrzej, następnie dopraw solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba.
TIPY
z
4
- tip jak mrozić grzyby
- w przepisie użyjemy mrożonych ziół ze słoiczków
- suszona skórka z cytryny jako przyprawa ze słoika
Dziękuję!
z
4
Taki oto jest efekt połączenia grochówki z grzybową. Zapewniam Was, że warto zaryzykować takie połączenie!
To już nasze ostatnie spotkanie cyklu, w którym wspólnie z Winiary #pomogamywgotowaniu. Koniecznie zajrzyjcie do poprzednich odcinków, jeśli nie mieliście jeszcze okazji. Zapraszam Was też na winiary.pl, gdzie znajdziecie skarbnicę fantastycznych przepisów i inspiracji. Ja chwytam za łyżkę i zabieram się za swoją zupę, a Wam bardzo, bardzo dziękuję za to, że mogłam Was gościć w mojej sprytnej kuchni. Życzę Wam masy ciepła, boskich smaków i cieszących nozdrza aromatów na zbliżającą się jesień! Do zobaczenia!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0