Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa grochowo-grzybowa

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Zupa grochowo-grzybowa

(2)
31 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Zupa grochowa Nasza Specjalność WINIARY
200  g
Boczniaki, brązowe pieczarki lub inne ulubione świeże grzyby
0.5  pęczek
Kolendra (lub 1 łyżka suszonych ziaren kolendry)
0.5  pęczek
Natka pietruszki
0.5  pęczek
Tymianek
1 
Skórka z cytryny
trochę
Oliwa
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.6 g
Wartość energetyczna
83.8 kcal
Tłuszcze
2 g
Białko
4.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Witajcie! Cieszę się niezmiernie, że znów mnie odwiedziliście. W związku z tym, że wielkimi krokami zbliża się jesień – dzisiejszy odcinek będzie traktował o zupie. Zupy to nasi najlepsi kulinarni przyjaciele w okresie jesiennym – są sycące, rozgrzewające i pyszne. Dla mnie mają jeszcze jeden wielki walor – są bardzo wdzięcznym tematem dla rozmaitych kulinarnych wariacji i eksperymentów. Na pewno znacie zarówno zupę grochową jak i grzybową. A co powiecie na zgrabne połączenie tych dwóch bytów w jeden? Zaciekawieni? No to startujemy!

Przygotowanie

31 min
  • Krok 1

    15 min
    Grzyby pokrój w mniejsze kawałki, następnie smaż na patelni, na małej mocy kuchenki z dodatkiem oliwy, aż będą wyraźnie zarumienione, ok. 10-12min.
  • Krok 2

    10 min
    Do gotowej zupy grochowej Winiary dodaj podsmażone grzyby, posiekaną kolendrę, natkę, tymianek, skórkę z cytryny. Wszystko podgrzej, następnie dopraw solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba.
  • TIPY

    5 min
    - tip jak mrozić grzyby - w przepisie użyjemy mrożonych ziół ze słoiczków - suszona skórka z cytryny jako przyprawa ze słoika
  • Dziękuję!

    1 min
    Taki oto jest efekt połączenia grochówki z grzybową. Zapewniam Was, że warto zaryzykować takie połączenie! To już nasze ostatnie spotkanie cyklu, w którym wspólnie z Winiary #pomogamywgotowaniu. Koniecznie zajrzyjcie do poprzednich odcinków, jeśli nie mieliście jeszcze okazji. Zapraszam Was też na winiary.pl, gdzie znajdziecie skarbnicę fantastycznych przepisów i inspiracji. Ja chwytam za łyżkę i zabieram się za swoją zupę, a Wam bardzo, bardzo dziękuję za to, że mogłam Was gościć w mojej sprytnej kuchni. Życzę Wam masy ciepła, boskich smaków i cieszących nozdrza aromatów na zbliżającą się jesień! Do zobaczenia!
Zupa grochowo-grzybowa

Krok 1 z 4

Grzyby pokrój w mniejsze kawałki, następnie smaż na patelni, na małej mocy kuchenki z dodatkiem oliwy, aż będą wyraźnie zarumienione, ok. 10-12min.

Zupa grochowo-grzybowa

Krok 2 z 4

Do gotowej zupy grochowej Winiary dodaj podsmażone grzyby, posiekaną kolendrę, natkę, tymianek, skórkę z cytryny. Wszystko podgrzej, następnie dopraw solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba.

Zupa grochowo-grzybowa

TIPY z 4

- tip jak mrozić grzyby - w przepisie użyjemy mrożonych ziół ze słoiczków - suszona skórka z cytryny jako przyprawa ze słoika

Zupa grochowo-grzybowa

Dziękuję! z 4

Taki oto jest efekt połączenia grochówki z grzybową. Zapewniam Was, że warto zaryzykować takie połączenie! To już nasze ostatnie spotkanie cyklu, w którym wspólnie z Winiary #pomogamywgotowaniu. Koniecznie zajrzyjcie do poprzednich odcinków, jeśli nie mieliście jeszcze okazji. Zapraszam Was też na winiary.pl, gdzie znajdziecie skarbnicę fantastycznych przepisów i inspiracji. Ja chwytam za łyżkę i zabieram się za swoją zupę, a Wam bardzo, bardzo dziękuję za to, że mogłam Was gościć w mojej sprytnej kuchni. Życzę Wam masy ciepła, boskich smaków i cieszących nozdrza aromatów na zbliżającą się jesień! Do zobaczenia!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Bogate w błonnik
  • Kuchnia regionalna
  • Najlepsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Wegańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa kartoflanka z boczkiem

    Zupa kartoflanka z boczkiem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    32 min Łatwy
  • Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    1 godz 4 min Średni
  • Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu