Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa chrzanowa w zimowej odsłonie, czyli z białą fasolą. Świetnie smakuje, przyjemnie rozgrzewa i syci na długo. Na dodatek możecie ją szybko przygotować nawet w środku bardzo zapracowanego tygodnia, bo zupa została przygotowana na bazie gotowego produktu, jakim jest Zupa Cebulowa Winiary. Dzięki zrumienionej cebulce, którą znajdziecie w opakowaniu, zupa ma niezwykły głęboki aromat.
Do zupy chrzanowej trafiła sycąca biała fasola, dzięki czemu obiad możecie zakończyć na pierwszym daniu. Jeśli macie ochotę, dodajcie do zupy jeszcze garść chrupiących grzanek.
Z podanej ilości składników przygotujecie 2 porcje zupy.
Przygotowanie
55 min
Krok 1
30 min
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Z o,5 l wody odlewamy ½ szklanki. Resztę wlewamy do garnka z ziemniakami, dodajemy ząbki czosnku w łupinkach. Zagotowujemy i gotujemy 20 minut.
Krok 2
10 min
W połowie czasu gotowania zawartość opakowania z Zupą Cebulową Winiary rozprowadzamy w odlanej wcześniej wodzie, dodajemy do garnka z gotującymi się ziemniakami, gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 3
5 min
Miksujemy zupę na gładki krem.
Krok 4
5 min
Chrzan ścieramy na tarce o małych oczkach, dodajemy do zupy stopniowo, dla uzyskania najlepszego efektu.
Krok 5
5 min
Dodajemy fasolkę, mieszamy. Posypujemy na talerzach świeżymi listkami majeranku lub tymianku.
Krok 1
z
5
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Z o,5 l wody odlewamy ½ szklanki. Resztę wlewamy do garnka z ziemniakami, dodajemy ząbki czosnku w łupinkach. Zagotowujemy i gotujemy 20 minut.
Krok 2
z
5
W połowie czasu gotowania zawartość opakowania z Zupą Cebulową Winiary rozprowadzamy w odlanej wcześniej wodzie, dodajemy do garnka z gotującymi się ziemniakami, gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 3
z
5
Miksujemy zupę na gładki krem.
Krok 4
z
5
Chrzan ścieramy na tarce o małych oczkach, dodajemy do zupy stopniowo, dla uzyskania najlepszego efektu.
Krok 5
z
5
Dodajemy fasolkę, mieszamy. Posypujemy na talerzach świeżymi listkami majeranku lub tymianku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0