Zupa brokułowa z makaronem
58min
Łatwy
1 kostka
Kostka do smaku drobiowa
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1
Skrzydło indyka
1
Brokuł
15 dag
Makaron
1
Marchewka
0.25
Seler naciowy
1
Korzeń pietruszki
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
7.39 g
Węglowodany
35.07 g
Tłuszcze
1.77 g
Wartość energetyczna
186.39 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
58 min
Krok 1
5 min
Skrzydełko z indyka umyć, zalać wodą, dodać kostkę drobiową, zagotować.
Krok 2
30 min
Gotować pod przykryciem.
Krok 3
10 min
Po 30 minutach dodać pokrojone w kostkę marchewkę, seler i pietruszkę, gotować do miękkości.
Krok 4
10 min
Na koniec dodać pokrojonego brokuła oraz makaron.
Krok 5
3 min
Kiedy wszystko będzie miękkie zupkę doprawić i zdjąć z ognia.
Zupa brokułowa w nietypowym wydaniu. Makaron sprawi, że zupa będzie jeszcze bardziej sycąca. Skrzydełko indyka zapewnia odpowiednią konsystencję i smak zupy, a doprawienie jej ziarenkami smaku uniwersalnymi WINIARY oraz przyprawą w płynie Maggi, to gwarancja, że zupa będzie cieszyć się powodzeniem w całym domu. Mniam!
Komentarze 0