Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz dania, które będzie łatwe w wykonaniu, a przy tym będzie się pięknie prezentować? Sprawdź przepis na ziemniaki pieczone z twarogiem. Ciekawy farsz stworzony z twarogu, śmietany, czosnku i kopru będzie pięknie się prezentował wewnątrz naciętych i upieczonych ziemniaków.
Przygotowanie
75 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki umyć, każdego naciąć do połowy i natrzeć oliwą z oliwek.
Krok 2
5 min
Następnie zawinąć w folię aluminiową.
Krok 3
60 min
Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
3 min
Twaróg rozdrobnić widelcem, czosnek przecisnąć przez praskę.
Krok 5
2 min
Twaróg połączyć z czosnkiem i koperkiem. Dodać śmietanę oraz sól i pieprz, wymieszać.
Krok 6
1 min
Upieczone ziemniaki podawać z przygotowanym farszem.
Krok 1
z
6
Ziemniaki umyć, każdego naciąć do połowy i natrzeć oliwą z oliwek.
Krok 2
z
6
Następnie zawinąć w folię aluminiową.
Krok 3
z
6
Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
z
6
Twaróg rozdrobnić widelcem, czosnek przecisnąć przez praskę.
Krok 5
z
6
Twaróg połączyć z czosnkiem i koperkiem. Dodać śmietanę oraz sól i pieprz, wymieszać.
Krok 6
z
6
Upieczone ziemniaki podawać z przygotowanym farszem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0