Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ziemniaki pieczone z twarogiem

Ziemniaki pieczone z twarogiem

(0)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Krystyna32

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Ziemniaki
20  dag
Twaróg
4  łyżek
Śmietana
1  ząbek
Czosnek
2  łyżek
Koperek posiekany
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Oliwa z oliwek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.7 g
Węglowodany
12.01 g
Tłuszcze
4.58 g
Wartość energetyczna
112.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szukasz dania, które będzie łatwe w wykonaniu, a przy tym będzie się pięknie prezentować? Sprawdź przepis na ziemniaki pieczone z twarogiem. Ciekawy farsz stworzony z twarogu, śmietany, czosnku i kopru będzie pięknie się prezentował wewnątrz naciętych i upieczonych ziemniaków.

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    5 min
    Ziemniaki umyć, każdego naciąć do połowy i natrzeć oliwą z oliwek.
  • Krok 2

    5 min
    Następnie zawinąć w folię aluminiową.
  • Krok 3

    60 min
    Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Krok 4

    3 min
    Twaróg rozdrobnić widelcem, czosnek przecisnąć przez praskę.
  • Krok 5

    2 min
    Twaróg połączyć z czosnkiem i koperkiem. Dodać śmietanę oraz sól i pieprz, wymieszać.
  • Krok 6

    1 min
    Upieczone ziemniaki podawać z przygotowanym farszem.
Ziemniaki pieczone z twarogiem

Krok 1 z 6

Ziemniaki umyć, każdego naciąć do połowy i natrzeć oliwą z oliwek.

Ziemniaki pieczone z twarogiem

Krok 2 z 6

Następnie zawinąć w folię aluminiową.

Ziemniaki pieczone z twarogiem

Krok 3 z 6

Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni.

Ziemniaki pieczone z twarogiem

Krok 4 z 6

Twaróg rozdrobnić widelcem, czosnek przecisnąć przez praskę.

Ziemniaki pieczone z twarogiem

Krok 5 z 6

Twaróg połączyć z czosnkiem i koperkiem. Dodać śmietanę oraz sól i pieprz, wymieszać.

Ziemniaki pieczone z twarogiem

Krok 6 z 6

Upieczone ziemniaki podawać z przygotowanym farszem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Drugie danie
  • Kuchnia regionalna
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Ziemniaki

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pstrąg z piekarnika z kurkami

    Pstrąg z piekarnika z kurkami

    9 godz 1 min Łatwy
  • Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

    Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

    2 godz 18 min Łatwy
  • Polędwica wieprzowa w majeranku

    Polędwica wieprzowa w majeranku

    6 godz 25 min Łatwy
  • Polędwica pieczona w musztardzie na ostro

    Polędwica pieczona w musztardzie na ostro

    24 godz 55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu