Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zielona sałata z pomidorami to przysmak, który sprawdza się w każdej sytuacji. Możemy wykonać ją na lunch i zabrać do pracy/szkoły lub zjeść z dodatkiem grzanek w domu na kolację. Jeśli brakuje Ci, któregoś ze składników, zamień go na taki, który masz aktualnie w lodówce. Nie zapominaj jednak o majonezie dekoracyjnym WINIARY, który idealnie połączy składniki w jedną całość!
Przygotowanie
10 min
Krok 1
2 min
Sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.
Krok 2
5 min
Pomidory i jajka pokroić w kostkę. Szczypior lub dymkę posiekać. Wszystkie składniki, tuż przed podaniem wymieszać z majonezem lub jogurtem naturalnym. Sałatę dosolić do smaku.
Krok 3
3 min
Do sałaty można dodać oliwki, surową paprykę pokrojoną w paseczki lub oregano, a zamiast jajek użyć sera feta.
Krok 1
z
3
Sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.
Krok 2
z
3
Pomidory i jajka pokroić w kostkę. Szczypior lub dymkę posiekać. Wszystkie składniki, tuż przed podaniem wymieszać z majonezem lub jogurtem naturalnym. Sałatę dosolić do smaku.
Krok 3
z
3
Do sałaty można dodać oliwki, surową paprykę pokrojoną w paseczki lub oregano, a zamiast jajek użyć sera feta.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0