Zielona sałata z pomidorami
10min
Łatwy
1 główka
Sałata
2
Pomidory
0.5 pęczek
Dymka
2
Jajko
1 szklanka
1 trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
11.39 g
Węglowodany
15.18 g
Tłuszcze
157.89 g
Wartość energetyczna
1521.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
10 min
Krok 1
2 min
Sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.
Krok 2
5 min
Pomidory i jajka pokroić w kostkę. Szczypior lub dymkę posiekać. Wszystkie składniki, tuż przed podaniem wymieszać z majonezem lub jogurtem naturalnym. Sałatę dosolić do smaku.
Krok 3
3 min
Do sałaty można dodać oliwki, surową paprykę pokrojoną w paseczki lub oregano, a zamiast jajek użyć sera feta.
Zielona sałata z pomidorami to przysmak, który sprawdza się w każdej sytuacji. Możemy wykonać ją na lunch i zabrać do pracy/szkoły lub zjeść z dodatkiem grzanek w domu na kolację. Jeśli brakuje Ci, któregoś ze składników, zamień go na taki, który masz aktualnie w lodówce. Nie zapominaj jednak o majonezie dekoracyjnym WINIARY, który idealnie połączy składniki w jedną całość!
Komentarze 0