Żeberka z papryką
85min
Łatwy
1 opakowanie
1 kg
Żeberka
1
Papryka czerwona
2 łyżek
Ketchup pikantny WINIARY
.
Wartości odżywcze
Białko
39.11 g
Węglowodany
3.48 g
Tłuszcze
36.09 g
Wartość energetyczna
505.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
85 min
Krok 1
5 min
Żeberka pokrój na paski z jedną kością.
Krok 2
5 min
Posmaruj żeberka keczupem i posyp przyprawą z opakowania POMYSŁ NA ....
Krok 3
3 min
Paprykę umyj. Usuń z niej gniazda nasienne i pokrój w dużą kostkę.
Krok 4
2 min
Woreczek wyjmij z górnej części opakowania (uważaj żeby nie zgubić zapinki), przełóż do niego żeberka z papryką.
Krok 5
2 min
Woreczek zapnij zapinką i umieść w naczyniu do zapiekania.
Krok 6
60 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
Krok 7
5 min
Woreczek ostrożnie przetnij, rozchyl i pozostaw jeszcze na 5 minut do przyrumienienia.
Krok 8
3 min
Podawaj z makaronem z pełnoziarnistej mąki i surówką z białej kapusty.
Wystarczy dorodna czerwona papryka, nieco pikantnego keczupu oraz niezawodny WINIARY POMYSŁ NA... soczyste żeberka - i już możemy przyrządzić pyszne, ostre żeberka z papryką. Pieczemy w praktycznym woreczku i podajemy prosto z piekarnika, z ziemniakami z wody oraz ulubioną surówką - łagodną lub pikantną. Pyszne zarówno z zieloną sałatą ze śmietaną jak porcją pomidorów w occie.
Komentarze 0