Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Żeberka wieprzowe duszone w piwie

0
115 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 kg
Żeberka wieprzowe
180 ml
Piwo jasne
1 łyżka
Miód
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 
Liść laurowy
1 łyżeczka
Słodka papryka
0.5 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 łyżek
Oliwa z oliwek
2 łyżek
Sok z cytryny
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.41 g
Tłuszcze
12.61 g
Wartość energetyczna
303.13 kcal
Białko
36.93 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

115 min
Krok 1
10 min
Żeberka pokroić na porcje, umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Zrumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla.
Krok 2
10 min
Na tłuszczu, w którym smażyło się mięso, zeszklić drobno posiekane cebulę i czosnek. Dodać piwo, miód, sok z cytryny, zagotować.
Krok 3
90 min
Przygotowany sos połączyć z mięsem, dodać liść laurowy, mieloną paprykę, wlać 2/3 szkl. wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
5 min
Po koniec dodać mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zupy.
Żeberka wieprzowe duszone w piwie

Krok 1 z 4

Żeberka pokroić na porcje, umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Zrumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla.

Żeberka wieprzowe duszone w piwie

Krok 2 z 4

Na tłuszczu, w którym smażyło się mięso, zeszklić drobno posiekane cebulę i czosnek. Dodać piwo, miód, sok z cytryny, zagotować.

Żeberka wieprzowe duszone w piwie

Krok 3 z 4

Przygotowany sos połączyć z mięsem, dodać liść laurowy, mieloną paprykę, wlać 2/3 szkl. wody i dusić pod przykryciem do miękkości.

Żeberka wieprzowe duszone w piwie

Krok 4 z 4

Po koniec dodać mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zupy.

Żeberka wieprzowe duszone w piwie pokochają miłośnicy mięsnych dań. Żeberka dusimy w intensywnym sosie piwno-miodowo-cytrynowym, a dodatkowo doprawiamy je charakterną papryką i aromatyczną WINIARY Przyprawą do zup, sosów, sałatek. Żeberka wieprzowe duszone w piwie podawaj z ulubionymi dodatkami, np. surówką i ziemniakami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika