Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasteczka przygotowane z najlepszych składników: dojrzałego banana, słodkich daktyli, wiórek kokosowych, sezamu oraz otrębów pszennych. Naturalnie słodkie, mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Łatwy przepis na ciasteczka bananowe z daktylami, możesz wzbogacić odrobiną Cukru wanilinowego WINIARY.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Daktyle i banany zmiksować na gładką masę. Dodać wiórki, sezam, otręby, cukier wanilinowy i wymieszać. Masa powinna być na tyle gęsta,by dała się ulepić w małe kuleczki (wielkości orzecha).
Krok 2
5 min
Gęstość ciasta można regulować wiórkami lub otrębami.
Krok 3
30 min
Uformowane kulki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st.C i piec ok.20 minut.
Krok 1
z
3
Daktyle i banany zmiksować na gładką masę. Dodać wiórki, sezam, otręby, cukier wanilinowy i wymieszać. Masa powinna być na tyle gęsta,by dała się ulepić w małe kuleczki (wielkości orzecha).
Krok 2
z
3
Gęstość ciasta można regulować wiórkami lub otrębami.
Krok 3
z
3
Uformowane kulki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st.C i piec ok.20 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0