Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety śledziowe przygotowywane są na różne sposoby. Dzisiaj prezentuję je w zdrowej odsłonie. Połączenie różnych smaków daje ciekawy efekt. Coś kolorowego dla oka i coś wartościowego dla zdrowia.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
2 min
Filety śledziowe kroimy.
Krok 2
5 min
Cebulę czerwoną i białą obieramy i kroimy w piórka, po czym sparzamy wrzątkiem.
Krok 3
3 min
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części.
Krok 4
3 min
Dodajemy ciecierzycę, rzeżuchę, rukolę. Tak przygotowane składniki łączymy w misce.
Krok 5
2 min
Dodajemy łyżkę majonezu WINIARY, trochę pieprzu i kurkumy. Polewamy oliwą z oliwek i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowane filety śledziowe możemy spożywać od razu. Z powodzeniem możemy też przygotować je dzień przed planowaną imprezą.
Krok 1
z
5
Filety śledziowe kroimy.
Krok 2
z
5
Cebulę czerwoną i białą obieramy i kroimy w piórka, po czym sparzamy wrzątkiem.
Krok 3
z
5
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części.
Krok 4
z
5
Dodajemy ciecierzycę, rzeżuchę, rukolę. Tak przygotowane składniki łączymy w misce.
Krok 5
z
5
Dodajemy łyżkę majonezu WINIARY, trochę pieprzu i kurkumy. Polewamy oliwą z oliwek i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowane filety śledziowe możemy spożywać od razu. Z powodzeniem możemy też przygotować je dzień przed planowaną imprezą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0