Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filety śledziowe w zdrowej odsłonie

0
15 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Filet śledziowy
200 g
Ciecierzyca
2 
Czerwona cebula
2 
Cebula biała
4 
Pomidory
10 g
Rzeżucha, ogród, surowe
1 pęczek
Rukola
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Kurkuma

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
14.9 g
Wartość energetyczna
388.98 kcal
Białko
25.01 g
Węglowodany
40.55 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
2 min
Filety śledziowe kroimy.
Krok 2
5 min
Cebulę czerwoną i białą obieramy i kroimy w piórka, po czym sparzamy wrzątkiem.
Krok 3
3 min
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części.
Krok 4
3 min
Dodajemy ciecierzycę, rzeżuchę, rukolę. Tak przygotowane składniki łączymy w misce.
Krok 5
2 min
Dodajemy łyżkę majonezu WINIARY, trochę pieprzu i kurkumy. Polewamy oliwą z oliwek i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowane filety śledziowe możemy spożywać od razu. Z powodzeniem możemy też przygotować je dzień przed planowaną imprezą.
Filety śledziowe w zdrowej odsłonie

Krok 1 z 5

Filety śledziowe kroimy.

Filety śledziowe w zdrowej odsłonie

Krok 2 z 5

Cebulę czerwoną i białą obieramy i kroimy w piórka, po czym sparzamy wrzątkiem.

Filety śledziowe w zdrowej odsłonie

Krok 3 z 5

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części.

Filety śledziowe w zdrowej odsłonie

Krok 4 z 5

Dodajemy ciecierzycę, rzeżuchę, rukolę. Tak przygotowane składniki łączymy w misce.

Filety śledziowe w zdrowej odsłonie

Krok 5 z 5

Dodajemy łyżkę majonezu WINIARY, trochę pieprzu i kurkumy. Polewamy oliwą z oliwek i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowane filety śledziowe możemy spożywać od razu. Z powodzeniem możemy też przygotować je dzień przed planowaną imprezą.

Filety śledziowe przygotowywane są na różne sposoby. Dzisiaj prezentuję je w zdrowej odsłonie. Połączenie różnych smaków daje ciekawy efekt. Coś kolorowego dla oka i coś wartościowego dla zdrowia.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika