Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety śledziowe kroimy.
Cebulę czerwoną i białą obieramy i kroimy w piórka, po czym sparzamy wrzątkiem.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części.
Dodajemy ciecierzycę, rzeżuchę, rukolę. Tak przygotowane składniki łączymy w misce.
Dodajemy łyżkę majonezu WINIARY, trochę pieprzu i kurkumy. Polewamy oliwą z oliwek i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowane filety śledziowe możemy spożywać od razu. Z powodzeniem możemy też przygotować je dzień przed planowaną imprezą.