Filety śledziowe w zdrowej odsłonie
15min
Łatwy
400 g
Filet śledziowy
200 g
Ciecierzyca
2
Czerwona cebula
2
Cebula biała
4
Pomidory
10 g
Rzeżucha, ogród, surowe
1 pęczek
Rukola
1 łyżka
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Kurkuma
.
Wartości odżywcze
Białko
25.01 g
Węglowodany
40.55 g
Tłuszcze
14.9 g
Wartość energetyczna
388.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
2 min
Filety śledziowe kroimy.
Krok 2
5 min
Cebulę czerwoną i białą obieramy i kroimy w piórka, po czym sparzamy wrzątkiem.
Krok 3
3 min
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części.
Krok 4
3 min
Dodajemy ciecierzycę, rzeżuchę, rukolę. Tak przygotowane składniki łączymy w misce.
Krok 5
2 min
Dodajemy łyżkę majonezu WINIARY, trochę pieprzu i kurkumy. Polewamy oliwą z oliwek i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowane filety śledziowe możemy spożywać od razu. Z powodzeniem możemy też przygotować je dzień przed planowaną imprezą.
Filety śledziowe przygotowywane są na różne sposoby. Dzisiaj prezentuję je w zdrowej odsłonie. Połączenie różnych smaków daje ciekawy efekt. Coś kolorowego dla oka i coś wartościowego dla zdrowia.
Komentarze 0