
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Zasmażana kapusta kiszona z grzybami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
60 minKrok 3
40 minKrok 4
10 minKrok 5
5 minKrok 1 z 5
Kapustę włożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i kminek oraz utartą na grubej tarce marchew. Zagotować.
Krok 2 z 5
Suszone grzyby umyć i zamoczyć przynajmniej na 1 godzinę.
Krok 3 z 5
Dodać grzyby do kapusty, wlać wodę w której się moczyły i gotować pod przykryciem do miękkości.
Krok 4 z 5
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, wsypać posiekaną cebulę, podsmażyć.
Krok 5 z 5
Zasmażkę połączyć z kapustą i zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem, cukrem i ewentualnie solą.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0