Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zasmażana kapusta kiszona z grzybami ma świetny smak. Jego sekret tkwi w dodatkach, m.in. smalcu, kminku i suszonych grzybach. Jest to tradycyjne polskie danie, które możesz podać solo, z dodatkiem kromki świeżego chleba lub w towarzystwie ziemniaków i mięsa. A Ty do czego wykorzystasz swoją kapustę kiszoną?
Przygotowanie
120 min
Krok 1
5 min
Kapustę włożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i kminek oraz utartą na grubej tarce marchew. Zagotować.
Krok 2
60 min
Suszone grzyby umyć i zamoczyć przynajmniej na 1 godzinę.
Krok 3
40 min
Dodać grzyby do kapusty, wlać wodę w której się moczyły i gotować pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
10 min
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, wsypać posiekaną cebulę, podsmażyć.
Krok 5
5 min
Zasmażkę połączyć z kapustą i zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem, cukrem i ewentualnie solą.
Krok 1
z
5
Kapustę włożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i kminek oraz utartą na grubej tarce marchew. Zagotować.
Krok 2
z
5
Suszone grzyby umyć i zamoczyć przynajmniej na 1 godzinę.
Krok 3
z
5
Dodać grzyby do kapusty, wlać wodę w której się moczyły i gotować pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
z
5
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, wsypać posiekaną cebulę, podsmażyć.
Krok 5
z
5
Zasmażkę połączyć z kapustą i zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem, cukrem i ewentualnie solą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0