Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zasmażana kapusta kiszona z grzybami

Zasmażana kapusta kiszona z grzybami

(0)
2 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Kapusta Kiszona
1 
Marchewka
1  liść
Liść laurowy
trochę
Ziele angielskie
1 
Cebula
2  łyżek
Smalec
3  łyżek
Mąka pszenna
1  łyżeczka
Kumin
4 
Suszone grzyby
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.21 g
Węglowodany
25.18 g
Tłuszcze
7.35 g
Wartość energetyczna
168.11 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zasmażana kapusta kiszona z grzybami ma świetny smak. Jego sekret tkwi w dodatkach, m.in. smalcu, kminku i suszonych grzybach. Jest to tradycyjne polskie danie, które możesz podać solo, z dodatkiem kromki świeżego chleba lub w towarzystwie ziemniaków i mięsa. A Ty do czego wykorzystasz swoją kapustę kiszoną?

Przygotowanie

120 min
  • Krok 1

    5 min
    Kapustę włożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i kminek oraz utartą na grubej tarce marchew. Zagotować.
  • Krok 2

    60 min
    Suszone grzyby umyć i zamoczyć przynajmniej na 1 godzinę.
  • Krok 3

    40 min
    Dodać grzyby do kapusty, wlać wodę w której się moczyły i gotować pod przykryciem do miękkości.
  • Krok 4

    10 min
    Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, wsypać posiekaną cebulę, podsmażyć.
  • Krok 5

    5 min
    Zasmażkę połączyć z kapustą i zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem, cukrem i ewentualnie solą.
Zasmażana kapusta kiszona z grzybami

Krok 1 z 5

Kapustę włożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i kminek oraz utartą na grubej tarce marchew. Zagotować.

Zasmażana kapusta kiszona z grzybami

Krok 2 z 5

Suszone grzyby umyć i zamoczyć przynajmniej na 1 godzinę.

Zasmażana kapusta kiszona z grzybami

Krok 3 z 5

Dodać grzyby do kapusty, wlać wodę w której się moczyły i gotować pod przykryciem do miękkości.

Zasmażana kapusta kiszona z grzybami

Krok 4 z 5

Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, wsypać posiekaną cebulę, podsmażyć.

Zasmażana kapusta kiszona z grzybami

Krok 5 z 5

Zasmażkę połączyć z kapustą i zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem, cukrem i ewentualnie solą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia niemiecka
  • Kuchnia regionalna
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Flaczki z żołądków drobiowych

    Flaczki z żołądków drobiowych

    1 godz 5 min Łatwy
  • Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie

    Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie

    1 godz Łatwy
  • Kapusta kiszona gotowana

    Kapusta kiszona gotowana

    40 min Łatwy
  • Żeberka duszone w warzywach

    Żeberka duszone w warzywach

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu