Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapiekany kogel - mogel

0
32 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Truskawki
5 
Żółtko
6 łyżeczek
Cukier
5 g
Cukier wanilinowy WINIARY
2 
Banany
100 g
Orzechy laskowe prażone

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
33.86 g
Tłuszcze
21.73 g
Białko
8.44 g
Wartość energetyczna
343.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
5 min
Szykujemy kokilki, niczym ich nie smarujemy.
Krok 2
5 min
Banana kroimy w plastry.
Krok 3
3 min
Do kokilek wkładamy pokrojonego w plastry banana i truskawki.
Krok 4
5 min
Żółtka miksujemy z cukrem kryształem i cukrem waniliowym.
Krok 5
2 min
Zalewamy koglem moglem owoce.
Krok 6
2 min
Posypujemy orzechami laskowymi.
Krok 7
0 min
Wsadzamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy do momentu, aż kogel mogel przyrumieni się .Zajadamy od razu po przygotowaniu.
Zapiekany kogel - mogel

Krok 1 z 7

Szykujemy kokilki, niczym ich nie smarujemy.

Zapiekany kogel - mogel

Krok 2 z 7

Banana kroimy w plastry.

Zapiekany kogel - mogel

Krok 3 z 7

Do kokilek wkładamy pokrojonego w plastry banana i truskawki.

Zapiekany kogel - mogel

Krok 4 z 7

Żółtka miksujemy z cukrem kryształem i cukrem waniliowym.

Zapiekany kogel - mogel

Krok 5 z 7

Zalewamy koglem moglem owoce.

Zapiekany kogel - mogel

Krok 6 z 7

Posypujemy orzechami laskowymi.

Zapiekany kogel - mogel

Krok 7 z 7

Wsadzamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy do momentu, aż kogel mogel przyrumieni się .Zajadamy od razu po przygotowaniu.

Kogel mogel to znany deser, który jadł każdy z nas. Nasza propozycja, czyli jego zapiekana wersja, zaspokoi podniebienie jeszcze większej liczbie łasuchów. Dodatek w postaci truskawek i bananów wzbogaci nasz deser, a cukier waniliowy WINIARY nada mu wyjątkowego smaku i aromatu. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika