Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zapiekanka z jabłek i płatków owsianych

Zapiekanka z jabłek i płatków owsianych

(1)
45min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Jabłka
30  g
Cukier
1  łyżka
Cynamon
3  łyżek
Margaryna
1  szklanka
Płatki owsiane
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.04 g
Węglowodany
41.24 g
Tłuszcze
1.82 g
Wartość energetyczna
153.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pieczone jabłka to deser, który kochają wszystkie łasuchy. W tej wersji dodajemy do nich płatki owsiane, które sprawią, że całość będzie bardziej krucha i pyszniejsza. Nie zapomnijmy o cynamonie, który doda naszemu deserowi niesamowitego zapachu i niepowtarzalnego uroku.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    5 min
    Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki.
  • Krok 2

    4 min
    Owoce ułożyć w formie żaroodpornej, posypać 3 łyżkami cukru i cynamonem.
  • Krok 3

    5 min
    Margarynę utrzeć z pozostałym cukrem, dodać płatki owsiane, dokładnie wymieszać.
  • Krok 4

    30 min
    Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 30 min.
  • Krok 5

    1 min
    Podawać na gorąco lub na zimno.
Zapiekanka z jabłek i płatków owsianych

Krok 1 z 5

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki.

Zapiekanka z jabłek i płatków owsianych

Krok 2 z 5

Owoce ułożyć w formie żaroodpornej, posypać 3 łyżkami cukru i cynamonem.

Zapiekanka z jabłek i płatków owsianych

Krok 3 z 5

Margarynę utrzeć z pozostałym cukrem, dodać płatki owsiane, dokładnie wymieszać.

Zapiekanka z jabłek i płatków owsianych

Krok 4 z 5

Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 30 min.

Zapiekanka z jabłek i płatków owsianych

Krok 5 z 5

Podawać na gorąco lub na zimno.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
B Bartosz

Strasznie to słodkie

Winiary
Expert

Polecamy na przyszłość zmniejszyć ilość cukru w przepisie - jedni wolą mniej słodko, inni bardziej. Pozdrawiamy!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kompot z jabłek i gruszek

    Kompot z jabłek i gruszek

    25 min Łatwy
  • Jabłecznik po amerykańsku

    Jabłecznik po amerykańsku

    1 godz 5 min Łatwy
  • Orzechowa owsianka z cynamonem i jabłkami na mleku migdałowym

    Orzechowa owsianka z cynamonem i jabłkami na mleku migdałowym

    29 min Łatwy
  • Placek z orzechami, jabłkami i rodzynkami

    Placek z orzechami, jabłkami i rodzynkami

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu