Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczone jabłka to deser, który kochają wszystkie łasuchy. W tej wersji dodajemy do nich płatki owsiane, które sprawią, że całość będzie bardziej krucha i pyszniejsza. Nie zapomnijmy o cynamonie, który doda naszemu deserowi niesamowitego zapachu i niepowtarzalnego uroku.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
5 min
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki.
Krok 2
4 min
Owoce ułożyć w formie żaroodpornej, posypać 3 łyżkami cukru i cynamonem.
Krok 3
5 min
Margarynę utrzeć z pozostałym cukrem, dodać płatki owsiane, dokładnie wymieszać.
Krok 4
30 min
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 30 min.
Krok 5
1 min
Podawać na gorąco lub na zimno.
Krok 1
z
5
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki.
Krok 2
z
5
Owoce ułożyć w formie żaroodpornej, posypać 3 łyżkami cukru i cynamonem.
Krok 3
z
5
Margarynę utrzeć z pozostałym cukrem, dodać płatki owsiane, dokładnie wymieszać.
Krok 4
z
5
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 30 min.
Krok 5
z
5
Podawać na gorąco lub na zimno.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
B
Bartosz
Strasznie to słodkie
Winiary
Expert
Polecamy na przyszłość zmniejszyć ilość cukru w przepisie - jedni wolą mniej słodko, inni bardziej. Pozdrawiamy!
Komentarze 1