Zapiekanka z jabłek i płatków owsianych
45min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.22 g
Węglowodany
93.02 g
Tłuszcze
14.3 g
Wartość energetyczna
502.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
5 min
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki.
Krok 2
4 min
Owoce ułożyć w formie żaroodpornej, posypać 3 łyżkami cukru i cynamonem.
Krok 3
5 min
Margarynę utrzeć z pozostałym cukrem, dodać płatki owsiane, dokładnie wymieszać.
Krok 4
30 min
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 30 min.
Krok 5
1 min
Podawać na gorąco lub na zimno.
Pieczone jabłka to deser, który kochają wszystkie łasuchy. W tej wersji dodajemy do nich płatki owsiane, które sprawią, że całość będzie bardziej krucha i pyszniejsza. Nie zapomnijmy o cynamonie, który doda naszemu deserowi niesamowitego zapachu i niepowtarzalnego uroku.
Komentarze 1