Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wigilijny kompot z suszu

0
20min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  łyżeczka
100  g
Morele
100  g
Suszone jabłka
100  g
Suszone śliwki
0.5  szklanka
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
0.56 g
Węglowodany
31.86 g
Tłuszcze
0.14 g
Wartość energetyczna
121.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
2 min
Owoce namocz.
Krok 2
10 min
Zagotuj 2 litry wody z cukrem. Dodaj morele i jabłka. Całość gotuj 10 minut.
Krok 3
5 min
Dodaj śliwki i gotuj jeszcze przez 5 minut.
Krok 4
2 min
Dopraw do smaku Cukrem wanilinowym i Kwaskiem cytrynowym.
Krok 5
1 min
Podawaj po ostudzeniu.
Wigilijny kompot z suszu

Krok 1 z 5

Owoce namocz.

Wigilijny kompot z suszu

Krok 2 z 5

Zagotuj 2 litry wody z cukrem. Dodaj morele i jabłka. Całość gotuj 10 minut.

Wigilijny kompot z suszu

Krok 3 z 5

Dodaj śliwki i gotuj jeszcze przez 5 minut.

Wigilijny kompot z suszu

Krok 4 z 5

Dopraw do smaku Cukrem wanilinowym i Kwaskiem cytrynowym.

Wigilijny kompot z suszu

Krok 5 z 5

Podawaj po ostudzeniu.

Dla tych, co przepadają za tradycyjnymi, świątecznymi smakami – pyszny wigilijny kompot z suszu. Do mieszanki suszonych owoców – moreli, jabłek i śliwek – wystarczy dodać cukier oraz Kwasek cytrynowy WINIARY i nutkę Cukru wanilinowego WINIARY, by uzyskać niezrównany smak domowego, wigilijnego kompotu. Kto lubi, może dla aromatu dorzucić goździka. Kompot z suszu podajemy w wysokich szklankach lub w kompotierkach.

Zobacz inne pomysły na świąteczne przepisy >>
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha