Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dymki kroimy w drobną kostkę i smażymy na złoty kolor na 2 łyżkach masła.
Grzyby rozmrażamy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do cebuli dymki z 1 łyżką masła. Smażymy tak długo aż z grzybów odparuje cały sok.
Zalewamy bulionem i dosypujemy suszone listki czosnku niedźwiedziego.
Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 30-40 minut.
Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym i kozieradką.
Nieco zupy odlewamy do miseczki i mieszamy ją z śmietanką. Tak przygotowaną wcześniej śmietanę dodajemy do garnka z zupą ciągle mieszając.
Łazanki gotujemy w osobnym garnku.
Do miseczek nakładamy ugotowane łazanki, wlewamy porcję zupy i obficie posypujemy posiekaną pietruszką i tymiankiem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0