Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wieprzowina w sosie własnym
Dodaj do CookBook

Wieprzowina w sosie własnym

(1)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
400  g
Łopatka wieprzowa
1  szczypta
Sól ziołowa
trochę
Pieprz czarny
1 
Cebula
trochę
Olej rzepakowy
3  kulek
Ziele angielskie
1 
Liść laurowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.2 g
Wartość energetyczna
362.8 kcal
Tłuszcze
19.5 g
Białko
39.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wieprzowina jest smacznym mięsem, które z dodatkiem warzyw i odpowiedniej kompozycji ziół zachwyca każdego smakosza. Zobacz, jak szybkie marynowanie mięsa w Przyprawie w płynie MAGGI pozwala wydobyć z niego esencję smaku. Wieprzowina w sosie własnym jest niepowtarzalną propozycją na niedzielny obiad. Danie podawaj w towarzystwie ziemniaków, klusek lub kasz.

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    5 min
    Mięso myjemy, kroimy w paski bądź w dużą kostkę, oprószamy solą ziołową.
  • Krok 2

    5 min
    W garnku podgrzewamy olej, wrzucamy mięso. Podsmażamy na dużym ogniu do pozamykania porów, następnie podlewamy wodą, aby odparowało to co przywarło.
  • Krok 3

    3 min
    Cebulę obieramy i drobno kroimy.
  • Krok 4

    5 min
    Dodajemy pokrojoną cebule i przesmażamy 2-3 minuty.
  • Krok 5

    2 min
    Podlewamy całość wodą do wysokości mięsa.
  • Krok 6

    50 min
    Dodajemy ziele i liść laurowy. Gotujemy pod przykryciem przez około 50 minut (w razie potrzeby podlać wodą).
  • Krok 7

    5 min
    Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz maggi.
Wieprzowina w sosie własnym

Krok 1 z 7

Mięso myjemy, kroimy w paski bądź w dużą kostkę, oprószamy solą ziołową.

Wieprzowina w sosie własnym

Krok 2 z 7

W garnku podgrzewamy olej, wrzucamy mięso. Podsmażamy na dużym ogniu do pozamykania porów, następnie podlewamy wodą, aby odparowało to co przywarło.

Wieprzowina w sosie własnym

Krok 3 z 7

Cebulę obieramy i drobno kroimy.

Wieprzowina w sosie własnym

Krok 4 z 7

Dodajemy pokrojoną cebule i przesmażamy 2-3 minuty.

Wieprzowina w sosie własnym

Krok 5 z 7

Podlewamy całość wodą do wysokości mięsa.

Wieprzowina w sosie własnym

Krok 6 z 7

Dodajemy ziele i liść laurowy. Gotujemy pod przykryciem przez około 50 minut (w razie potrzeby podlać wodą).

Wieprzowina w sosie własnym

Krok 7 z 7

Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz maggi.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

3.5 z 5
3.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
00
11
11
00
00

Opinie

4

Gabriela

Czy można łopatkę zastąpić schabem wieprzowym?
Anonim (niezweryfikowany) 01/07/2022-12:16 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 02/08/2023-03:14 CET
Gabriela, tak, można zastąpić łopatkę, ale schab jest dość chudy, więc trzeba pilnować, żeby mięso nie było zbyt suche.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Drugie danie
  • Jesień
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Przyjazny dla Keto
  • Warzywa
  • Weekend
  • Zima
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tacos al pastor z wieprzowiną i salsą ananasową

    Tacos al pastor z wieprzowiną i salsą ananasową

    55 min Średni
  • Wieprzowina po seczuańsku

    Wieprzowina po seczuańsku

    50 min Łatwy
  • Udon z wieprzowiną i grzybami w sosie Teriyaki

    Udon z wieprzowiną i grzybami w sosie Teriyaki

    34 min Łatwy
  • Galareta z kurzych łapek z wieprzowiną

    Galareta z kurzych łapek z wieprzowiną

    6 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu