Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wieprzowina w sosie własnym

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
400 g
Łopatka wieprzowa
1 szczypta
Sól ziołowa
1 trochę
Pieprz czarny
1 
Cebula
1 trochę
Olej rzepakowy
3 kulek
Ziele angielskie
1 
Liść laurowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
39.78 g
Wartość energetyczna
362.8 kcal
Tłuszcze
19.54 g
Węglowodany
5.24 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
5 min
Mięso myjemy, kroimy w paski bądź w dużą kostkę, oprószamy solą ziołową.
Krok 2
5 min
W garnku podgrzewamy olej, wrzucamy mięso. Podsmażamy na dużym ogniu do pozamykania porów, następnie podlewamy wodą, aby odparowało to co przywarło.
Krok 3
3 min
Cebulę obieramy i drobno kroimy.
Krok 4
5 min
Dodajemy pokrojoną cebule i przesmażamy 2-3 minuty.
Krok 5
2 min
Podlewamy całość wodą do wysokości mięsa.
Krok 6
50 min
Dodajemy ziele i liść laurowy. Gotujemy pod przykryciem przez około 50 minut (w razie potrzeby podlać wodą).
Krok 7
5 min
Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz maggi.
Wieprzowina w sosie własnym

Krok 1 z 7

Mięso myjemy, kroimy w paski bądź w dużą kostkę, oprószamy solą ziołową.

Wieprzowina w sosie własnym

Krok 2 z 7

W garnku podgrzewamy olej, wrzucamy mięso. Podsmażamy na dużym ogniu do pozamykania porów, następnie podlewamy wodą, aby odparowało to co przywarło.

Wieprzowina w sosie własnym

Krok 3 z 7

Cebulę obieramy i drobno kroimy.

Wieprzowina w sosie własnym

Krok 4 z 7

Dodajemy pokrojoną cebule i przesmażamy 2-3 minuty.

Wieprzowina w sosie własnym

Krok 5 z 7

Podlewamy całość wodą do wysokości mięsa.

Wieprzowina w sosie własnym

Krok 6 z 7

Dodajemy ziele i liść laurowy. Gotujemy pod przykryciem przez około 50 minut (w razie potrzeby podlać wodą).

Wieprzowina w sosie własnym

Krok 7 z 7

Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz maggi.

Wieprzowina jest smacznym mięsem, które z dodatkiem warzyw i odpowiedniej kompozycji ziół zachwyca każdego smakosza. Zobacz, jak szybkie marynowanie mięsa w Przyprawie w płynie MAGGI pozwala wydobyć z niego esencję smaku. Wieprzowina w sosie własnym jest niepowtarzalną propozycją na niedzielny obiad. Danie podawaj w towarzystwie ziemniaków, klusek lub kasz.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika