Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Węgierska zupa rybna z papryką i sumem
Dodaj do CookBook

Węgierska zupa rybna z papryką i sumem

(1)
40 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Jola
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5 
Czerwona Papryka
0.5 
Biała cebula
1 
Mała marchewka
1  lekko czubata łyżeczka
Słodka papryka
1  szczypta
Ostra papryka
600  ml
Bulion warzywny
1 
Pomidor
trochę
Sól do smaku
1  szczypta
Pieprz do smaku
1  filet
Filet z suma bez skóry 260g
1  ząbek
Czosnek
trochę
Olej roślinny do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.2 g
Wartość energetyczna
183 kcal
Tłuszcze
8.2 g
Białko
15.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jakiś czas temu miałam okazję zjeść halászlé, czyli węgierską zupę rybną, którą gotuje się na wywarze z ryb słodkowodnych. Zazwyczaj dodaje się do niej karpia i ta ryba stanowi bazę zupy. Uzupełnieniem może być zaś sum. Mięso tej ryby nie rozpada się w trakcie gotowania. W węgierskiej zupie rybnej dominuje smak papryki. Jeśli więc lubicie paprykę, to z pewnością ta zupa rybna przypadnie Wam do gustu. Postanowiłam przygotować swoją wersję węgierskiej zupy rybnej, inspirując się przepisem na halászlé. Zupę ugotowałam na wywarze warzywnym z dodatkiem świeżej papryki, cebuli i czosnku. Sum w połączeniu z papryką smakował rewelacyjnie!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    1 min
    Paprykę kroimy w wąskie i niezbyt długie paski, cebulę w piórka.
  • Krok 2

    1 min
    Marchew obieramy i ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach.
  • Krok 3

    3 min
    W głębokiej patelni rozgrzewamy olej roślinny i wrzucamy paprykę z cebulą i marchewką.
  • Krok 4

    10 min
    Dusimy około 10 minut i na koniec dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę ( lub pokrojony w drobną kostkę ) oraz paprykę słodką i ostrą.
  • Krok 5

    10 min
    Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy około 10 minut.
  • Krok 6

    3 min
    Z pomidora usuwamy skórkę i kroimy go w kostkę. Rybę kroimy w równą kostkę.
  • Krok 7

    12 min
    Do węgierskiej zupy rybnej dodajemy rybę i gotujemy kolejne 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia węgierska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przystawka
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa gulaszowa węgierska na boczku

    Zupa gulaszowa węgierska na boczku

    2 godz 19 min Średni
  • Węgierska zupa gulaszowa – bogracz z kociołka

    Węgierska zupa gulaszowa – bogracz z kociołka

    3 godz 6 min Trudny
  • Węgierska zupa rybna halászlé

    Węgierska zupa rybna halászlé

    5 godz Średni
  • Zupa węgierska

    Zupa węgierska

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu