
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Węgierska zupa rybna z papryką i sumem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
1 minKrok 2
1 minKrok 3
3 minKrok 4
10 minKrok 5
10 minKrok 6
3 minKrok 7
12 min
Krok 1 z 7
Paprykę kroimy w wąskie i niezbyt długie paski, cebulę w piórka.

Krok 2 z 7
Marchew obieramy i ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach.

Krok 3 z 7
W głębokiej patelni rozgrzewamy olej roślinny i wrzucamy paprykę z cebulą i marchewką.

Krok 4 z 7
Dusimy około 10 minut i na koniec dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę ( lub pokrojony w drobną kostkę ) oraz paprykę słodką i ostrą.

Krok 5 z 7
Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy około 10 minut.

Krok 6 z 7
Z pomidora usuwamy skórkę i kroimy go w kostkę. Rybę kroimy w równą kostkę.

Krok 7 z 7
Do węgierskiej zupy rybnej dodajemy rybę i gotujemy kolejne 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0