Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wątróbka w sosie własnym

0
12min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Wątróbka drobiowa
2 
Cebula
3 łyżek
Olej rzepakowy
40 g
Mąka pszenna
10 g
Majeranek
5 g
Sól
5 g
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
30.69 g
Węglowodany
18.83 g
Tłuszcze
22.52 g
Wartość energetyczna
402.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

12 min
Krok 1
5 min
Cebulę obrać, pokroić w wiórka i zeszklić na 1 łyżce oleju.
Krok 2
5 min
Wątróbki umyć, oczyścić i pokroić. Oprószyć mąką i usmażyć na pozostałym oleju, posypać majerankiem.
Krok 3
2 min
Gdy usmażona połączyć z cebulą, podać odrobiną wody, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Wątróbka w sosie własnym

Krok 1 z 3

Cebulę obrać, pokroić w wiórka i zeszklić na 1 łyżce oleju.

Wątróbka w sosie własnym

Krok 2 z 3

Wątróbki umyć, oczyścić i pokroić. Oprószyć mąką i usmażyć na pozostałym oleju, posypać majerankiem.

Wątróbka w sosie własnym

Krok 3 z 3

Gdy usmażona połączyć z cebulą, podać odrobiną wody, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Wątróbka w sosie własnym jest tanim i prostym w przygotowaniu daniem, które większość osób kojarzy z dzieciństwa. Świetnym kompanem podrobów jest cebula, która nadaje wyrazistości potrawie. O smaku wątróbki drobiowej decyduje głównie długość smażenia i odpowiednie doprawianie. Wątróbkę najlepiej jest krótko smażyć i posolić dopiero po zdjęciu z palnika, dzięki czemu wątróbka nie stanie się twarda.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

60 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
60 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
30.7g / 31%
Węglowodany
18.8g / 18%
Tłuszcze
22.5g / 50%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika