Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wątróbka w śmietanie
Dodaj do CookBook

Wątróbka w śmietanie

(0)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Motorek70
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
400  g
Wątróbka wołowa
1.5  szklanek
Śmietana
2  płaskich łyżek
Mąka
2 
Cebula
2  szklanek
Mleko
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
16.7 g
Wartość energetyczna
374.7 kcal
Tłuszcze
22.4 g
Białko
26.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Wątróbka w śmietanie przygotowana według naszego przepisu, to fantastyczny pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny. Dzięki przyprawie Ziarenka Smaku WINIARY, zajadać się będą również młodsi domownicy. Śmietana doda wątróbce delikatności i wydobędzie z niej dodatkowe walory smakowe. Smacznego!

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    35 min
    Wątróbkę umyć, osuszyć. Do garnka wlać mleko i dodać wątróbkę. Odstawić na pół godz.
  • Krok 2

    15 min
    Mąkę dać na talerzyk i obtoczyć w niej przygotowaną wątróbkę i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż do zarumienienia.
  • Krok 3

    20 min
    Pokrojoną cebulkę w piórka dodać do smażonej wątróbki. Jak cebulką się zarumieni wlać 1 szkl. wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
  • Krok 4

    5 min
    Potem przyprawić Ziarenkami Smaku WINIARY i pieprzem, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, wymieszać i zagotować.
Wątróbka w śmietanie

Krok 1 z 4

Wątróbkę umyć, osuszyć. Do garnka wlać mleko i dodać wątróbkę. Odstawić na pół godz.

Wątróbka w śmietanie

Krok 2 z 4

Mąkę dać na talerzyk i obtoczyć w niej przygotowaną wątróbkę i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż do zarumienienia.

Wątróbka w śmietanie

Krok 3 z 4

Pokrojoną cebulkę w piórka dodać do smażonej wątróbki. Jak cebulką się zarumieni wlać 1 szkl. wody i dusić pod przykryciem do miękkości.

Wątróbka w śmietanie

Krok 4 z 4

Potem przyprawić Ziarenkami Smaku WINIARY i pieprzem, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, wymieszać i zagotować.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kaczka faszerowana wątróbką

    Kaczka faszerowana wątróbką

    3 godz 55 min Średni
  • Wątróbka drobiowa z cebulką w sosie własnym

    Wątróbka drobiowa z cebulką w sosie własnym

    12 min Łatwy
  • Wątróbka z jabłkiem w sosie piernikowym

    Wątróbka z jabłkiem w sosie piernikowym

    23 min Łatwy
  • Wątróbka po żydowsku

    Wątróbka po żydowsku

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu