Wątróbka w śmietanie
1 godz 15 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
26.47 g
Węglowodany
16.58 g
Tłuszcze
22.41 g
Wartość energetyczna
373.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Krok 1
35 min
Wątróbkę umyć, osuszyć. Do garnka wlać mleko i dodać wątróbkę. Odstawić na pół godz.
Krok 2
15 min
Mąkę dać na talerzyk i obtoczyć w niej przygotowaną wątróbkę i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż do zarumienienia.
Krok 3
20 min
Pokrojoną cebulkę w piórka dodać do smażonej wątróbki. Jak cebulką się zarumieni wlać 1 szkl. wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
5 min
Potem przyprawić jarzynką i pieprzem, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, wymieszać i zagotować.
Wątróbka w śmietanie przygotowana według naszego przepisu, to fantastyczny pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny. Dzięki przyprawie Jarzynka WINIARY, zajadać się będą również młodsi domownicy. Śmietana doda wątróbce delikatności i wydobędzie z niej dodatkowe walory smakowe. Smacznego!
Komentarze 0