Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wątróbka w śmietanie

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa Jarzynka WINIARY
400 g
Wątróbka wołowa
1.5 szklanek
Śmietana
2 płaskich łyżek
Mąka
2 
Cebula
2 szklanek
Mleko
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
22.41 g
Wartość energetyczna
373.96 kcal
Węglowodany
16.58 g
Białko
26.47 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
35 min
Wątróbkę umyć, osuszyć. Do garnka wlać mleko i dodać wątróbkę. Odstawić na pół godz.
Krok 2
15 min
Mąkę dać na talerzyk i obtoczyć w niej przygotowaną wątróbkę i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż do zarumienienia.
Krok 3
20 min
Pokrojoną cebulkę w piórka dodać do smażonej wątróbki. Jak cebulką się zarumieni wlać 1 szkl. wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
5 min
Potem przyprawić jarzynką i pieprzem, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, wymieszać i zagotować.
Wątróbka w śmietanie

Krok 1 z 4

Wątróbkę umyć, osuszyć. Do garnka wlać mleko i dodać wątróbkę. Odstawić na pół godz.

Wątróbka w śmietanie

Krok 2 z 4

Mąkę dać na talerzyk i obtoczyć w niej przygotowaną wątróbkę i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż do zarumienienia.

Wątróbka w śmietanie

Krok 3 z 4

Pokrojoną cebulkę w piórka dodać do smażonej wątróbki. Jak cebulką się zarumieni wlać 1 szkl. wody i dusić pod przykryciem do miękkości.

Wątróbka w śmietanie

Krok 4 z 4

Potem przyprawić jarzynką i pieprzem, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, wymieszać i zagotować.

Wątróbka w śmietanie przygotowana według naszego przepisu, to fantastyczny pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny. Dzięki przyprawie Jarzynka WINIARY, zajadać się będą również młodsi domownicy. Śmietana doda wątróbce delikatności i wydobędzie z niej dodatkowe walory smakowe. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika