Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wątróbka drobiowa z cydrem, karmelizowaną cebulą i jabłkami
Dodaj do CookBook

Wątróbka drobiowa z cydrem, karmelizowaną cebulą i jabłkami

(1)
40 min
Średni
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Wątróbka drobiowa
1  szklanka
Cydr
2 
Cebula
2 
Jabłka
1  łyżeczka
Majeranek
2  łyżeczek
Przyprawa w płynie MAGGI
1  pęczek
Natka pietruszki
1  łyżeczka
Cukier brązowy
trochę
Sól
trochę
Oliwa
2  łyżek
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
30.3 g
Wartość energetyczna
325.9 kcal
Tłuszcze
13.2 g
Białko
22.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wątróbka – albo się ją lubi, albo nie. A tę z naszego przepisu zdecydowanie się lubi! Dodatek jabłek i karmelizowanej cebuli przełamie jej mdły smak i doda odrobinę słodkości.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    7 min
    Wątróbkę umyj osusz i oczyść. Następnie zalej cydrem i odstaw na min. godzinę.
  • Krok 2

    3 min
    Jabłka pokrój w ćwiartki i pozbądź się gniazd nasiennych, a następnie przekrój je jeszcze raz na pół.
  • Krok 3

    5 min
    Na patelni rozpuść łyżkę masła i obsmaż jabłka. Pod koniec smażenia dodaj majeranek.
  • Krok 4

    7 min
    Na tej samej patelni rozgrzej dwie łyżki oleju. Wątróbkę odsącz i osusz, a następnie obsmaż, aby była rumiana.
  • Krok 5

    5 min
    Przełóż do osobnego naczynia, a na patelnię wsyp pokrojoną w piórka cebulę. Cebulę smaż dużym ogniu aż będzie rumiana.
  • Krok 6

    5 min
    Pod koniec smażenia dodaj cukier i smaż aż zacznie się karmelizować. Całość zalej pozostałym po marynowaniu cydrem i smaż aż płyn odparuje o połowę.
  • Krok 7

    7 min
    Do sosu przełóż wcześniej obsmażone wątróbki i jabłka. Całość duś jeszcze przez 5-10 min.
  • Krok 8

    1 min
    Na koniec dodaj odrobinę masła i posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Niski poziom soli
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wątróbka z pieczarkami

    Wątróbka z pieczarkami

    25 min Łatwy
  • Kaczka faszerowana wątróbką

    Kaczka faszerowana wątróbką

    3 godz 55 min Średni
  • Wątróbka z dzika smażona z antonówkami

    Wątróbka z dzika smażona z antonówkami

    46 min Łatwy
  • Wątróbka drobiowa z cebulką w sosie własnym

    Wątróbka drobiowa z cebulką w sosie własnym

    12 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu