Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

(0)
24 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest gwiazdka77

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  porcja
Wafle duże protokątne
80  g
Cukier puder
6  łyżek
Mleko
3  łyżek
Kakao
200  g
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.88 g
Węglowodany
25.11 g
Tłuszcze
5.04 g
Wartość energetyczna
145.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Masz ochotę na wafle domowej roboty? Żaden problem! Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym przyrządzisz z prostej masy z cukru pudru, kakao, mleka i masła. Przełożone kremem duże wafle obciąż na dobę np. książką, a na drugi dzień pokrój je na mniejsze wafelki. Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym doskonale uzupełnią Twoją poranną filiżankę kawy.

Przygotowanie

1485 min
  • Krok 1

    30 min
    Cukier puder, mleko i kakao zagotowujemy mieszając. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy aż masa będzie letnia i zgęścieje.
  • Krok 2

    15 min
    Po tym czasie kroimy na kawałki masło i dodajemy do masy. Ucieramy. Kładziemy wafel, na niego ok.3 kopiaste łyżki masy, rozsmarowujemy , przykrywamy i dociskamy drugim waflem. Tak samo robimy z kolejnymi.
  • Krok 3

    1440 min
    Kładziemy wafle na deseczce, przykrywamy papierem pergaminowym i obciążamy na dobę jakąś książką wielkości wafli lub drugą deseczką. Po tym czasie wafle kroimy na mniejsze wafelki.
Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

Krok 1 z 3

Cukier puder, mleko i kakao zagotowujemy mieszając. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy aż masa będzie letnia i zgęścieje.

Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

Krok 2 z 3

Po tym czasie kroimy na kawałki masło i dodajemy do masy. Ucieramy. Kładziemy wafel, na niego ok.3 kopiaste łyżki masy, rozsmarowujemy , przykrywamy i dociskamy drugim waflem. Tak samo robimy z kolejnymi.

Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

Krok 3 z 3

Kładziemy wafle na deseczce, przykrywamy papierem pergaminowym i obciążamy na dobę jakąś książką wielkości wafli lub drugą deseczką. Po tym czasie wafle kroimy na mniejsze wafelki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Czekolada
  • Deser
  • Impreza
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wafle z masą kajmakową

    Wafle z masą kajmakową

    1 godz 15 min Łatwy
  • Pączki z lodówki

    Pączki z lodówki

    2 godz 28 min Łatwy
  • Mini calzone z mięsem mielonym

    Mini calzone z mięsem mielonym

    1 godz 20 min Łatwy
  • Bardzo mięciutkie rogaliki drożdżowe

    Bardzo mięciutkie rogaliki drożdżowe

    2 godz 20 min Trudny

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu