Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

(0)
24 godz 45 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest gwiazdka77

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  porcja
Wafle duże protokątne
80  g
Cukier puder
6  łyżek
Mleko
3  łyżek
Kakao
200  g
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.88 g
Węglowodany
25.11 g
Tłuszcze
5.04 g
Wartość energetyczna
145.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Masz ochotę na wafle domowej roboty? Żaden problem! Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym przyrządzisz z prostej masy z cukru pudru, kakao, mleka i masła. Przełożone kremem duże wafle obciąż na dobę np. książką, a na drugi dzień pokrój je na mniejsze wafelki. Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym doskonale uzupełnią Twoją poranną filiżankę kawy.
Gotujmy

Przygotowanie

1485 min
Krok 1
30 min
Cukier puder, mleko i kakao zagotowujemy mieszając. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy aż masa będzie letnia i zgęścieje.
Krok 2
15 min
Po tym czasie kroimy na kawałki masło i dodajemy do masy. Ucieramy. Kładziemy wafel, na niego ok.3 kopiaste łyżki masy, rozsmarowujemy , przykrywamy i dociskamy drugim waflem. Tak samo robimy z kolejnymi.
Krok 3
1440 min
Kładziemy wafle na deseczce, przykrywamy papierem pergaminowym i obciążamy na dobę jakąś książką wielkości wafli lub drugą deseczką. Po tym czasie wafle kroimy na mniejsze wafelki.
Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

Krok 1 z 3

Cukier puder, mleko i kakao zagotowujemy mieszając. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy aż masa będzie letnia i zgęścieje.

Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

Krok 2 z 3

Po tym czasie kroimy na kawałki masło i dodajemy do masy. Ucieramy. Kładziemy wafel, na niego ok.3 kopiaste łyżki masy, rozsmarowujemy , przykrywamy i dociskamy drugim waflem. Tak samo robimy z kolejnymi.

Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

Krok 3 z 3

Kładziemy wafle na deseczce, przykrywamy papierem pergaminowym i obciążamy na dobę jakąś książką wielkości wafli lub drugą deseczką. Po tym czasie wafle kroimy na mniejsze wafelki.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika