Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym
1485min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.11 g
Węglowodany
46.95 g
Tłuszcze
23.53 g
Wartość energetyczna
394.47 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
1485 min
Krok 1
30 min
Cukier puder, mleko i kakao zagotowujemy mieszając. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy aż masa będzie letnia i zgęścieje.
Krok 2
15 min
Po tym czasie kroimy na kawałki masło i dodajemy do masy. Ucieramy. Kładziemy wafel, na niego ok.3 kopiaste łyżki masy, rozsmarowujemy , przykrywamy i dociskamy drugim waflem. Tak samo robimy z kolejnymi.
Krok 3
1440 min
Kładziemy wafle na deseczce, przykrywamy papierem pergaminowym i obciążamy na dobę jakąś książką wielkości wafli lub drugą deseczką. Po tym czasie wafle kroimy na mniejsze wafelki.
Masz ochotę na wafle domowej roboty? Żaden problem! Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym przyrządzisz z prostej masy z cukru pudru, kakao, mleka i masła. Przełożone kremem duże wafle obciąż na dobę np. książką, a na drugi dzień pokrój je na mniejsze wafelki. Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym doskonale uzupełnią Twoją poranną filiżankę kawy.
Komentarze 0