Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

0
1485 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 porcja
Wafle duże protokątne
1.5 szklanek
Cukier puder
6 łyżek
Mleko
3 łyżek
Kakao
1 kostka
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
2.11 g
Węglowodany
46.95 g
Tłuszcze
23.53 g
Wartość energetyczna
394.47 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

1485 min
Krok 1
30 min
Cukier puder, mleko i kakao zagotowujemy mieszając. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy aż masa będzie letnia i zgęścieje.
Krok 2
15 min
Po tym czasie kroimy na kawałki masło i dodajemy do masy. Ucieramy. Kładziemy wafel, na niego ok.3 kopiaste łyżki masy, rozsmarowujemy , przykrywamy i dociskamy drugim waflem. Tak samo robimy z kolejnymi.
Krok 3
1440 min
Kładziemy wafle na deseczce, przykrywamy papierem pergaminowym i obciążamy na dobę jakąś książką wielkości wafli lub drugą deseczką. Po tym czasie wafle kroimy na mniejsze wafelki.
Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

Krok 1 z 3

Cukier puder, mleko i kakao zagotowujemy mieszając. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy aż masa będzie letnia i zgęścieje.

Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

Krok 2 z 3

Po tym czasie kroimy na kawałki masło i dodajemy do masy. Ucieramy. Kładziemy wafel, na niego ok.3 kopiaste łyżki masy, rozsmarowujemy , przykrywamy i dociskamy drugim waflem. Tak samo robimy z kolejnymi.

Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

Krok 3 z 3

Kładziemy wafle na deseczce, przykrywamy papierem pergaminowym i obciążamy na dobę jakąś książką wielkości wafli lub drugą deseczką. Po tym czasie wafle kroimy na mniejsze wafelki.

Masz ochotę na wafle domowej roboty? Żaden problem! Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym przyrządzisz z prostej masy z cukru pudru, kakao, mleka i masła. Przełożone kremem duże wafle obciąż na dobę np. książką, a na drugi dzień pokrój je na mniejsze wafelki. Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym doskonale uzupełnią Twoją poranną filiżankę kawy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika