Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wafle przekładane mleczną i kakaową masą
Dodaj do CookBook

Wafle przekładane mleczną i kakaową masą

(0)
1 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beata07
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

24 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Wafle tortowe
0.25  szklanka
Cukier
0.25  szklanka
Mleko
0.75  kostka
Masło
1.25  szklanek
Mleko w proszku
0.75  kostka
Masło
4  łyżek
Kakao
1  paczka
Orzechy laskowe
4  łyżek
Mleko w proszku
1  szklanka
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
16.3 g
Wartość energetyczna
216.4 kcal
Tłuszcze
15 g
Białko
6.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Domowa wersja popularnych wafelków. Nasza propozycja to deser, który wprawi w zachwyt każdego fana wafli i kakaowych klimatów. Delikatna masa mleczna to festiwal smakowych uniesień, a mieszanka orzechów i kakao swoją wyrazistością doda wafelkom wykwintności. To rozwiązanie idealnie sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej kawy.

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    10 min
    Masa mleczna: mleko gotuję z cukrem i odstawiam, by wystygło. 3/4 kostki masła ucieram na puch, dodaję po łyżce mleka w proszku (razem 1,25 szklanki), a następnie wlewam po łyżce mleka z cukrem.
  • Krok 2

    10 min
    Masa orzechowo-kakaowa: Orzechy prażę w piekarniku lub na suchej patelni, studzę i blenderem kruszę drobno. 2/4 kostki masła ucieram na puch, dodaję starte orzechy, cukier puder, 4 czubate łyżki mleka w proszku i wszystko miksuję na gładką masę. Na końcu dodaję kakao i dokładnie mieszam.
  • Krok 3

    10 min
    Pierwszy suchy wafel układam na desce, na to wykładam masę orzechowo-kakaową, przykrywam drugim suchym waflem, smaruję masą mleczną, wierzch przykrywam trzecim waflem, obciążam deseczką.
  • Krok 4

    60 min
    Wstawiam do lodówki, by masy stężały.
Wafle przekładane mleczną i kakaową masą

Krok 1 z 4

Masa mleczna: mleko gotuję z cukrem i odstawiam, by wystygło. 3/4 kostki masła ucieram na puch, dodaję po łyżce mleka w proszku (razem 1,25 szklanki), a następnie wlewam po łyżce mleka z cukrem.

Wafle przekładane mleczną i kakaową masą

Krok 2 z 4

Masa orzechowo-kakaowa: Orzechy prażę w piekarniku lub na suchej patelni, studzę i blenderem kruszę drobno. 2/4 kostki masła ucieram na puch, dodaję starte orzechy, cukier puder, 4 czubate łyżki mleka w proszku i wszystko miksuję na gładką masę. Na końcu dodaję kakao i dokładnie mieszam.

Wafle przekładane mleczną i kakaową masą

Krok 3 z 4

Pierwszy suchy wafel układam na desce, na to wykładam masę orzechowo-kakaową, przykrywam drugim suchym waflem, smaruję masą mleczną, wierzch przykrywam trzecim waflem, obciążam deseczką.

Wafle przekładane mleczną i kakaową masą

Krok 4 z 4

Wstawiam do lodówki, by masy stężały.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wafle z kajmakiem

    Wafle z kajmakiem

    1 godz 15 min Łatwy
  • Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

    Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

    24 godz 45 min Łatwy
  • Wafle ze śmietanką

    Wafle ze śmietanką

    15 min Łatwy
  • Wafle przekładane masą krówkową

    Wafle przekładane masą krówkową

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu