Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wafle przekładane masą krówkową to deser dzieciństwa wielu z nas! Proste w przygotowaniu, niezwykle smaczne i delikatne. Tak najkrócej można opisać to, co znajdziecie w tym przepisie. Smacznego!
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Na desce układamy pierwszy wafel i smarujemy masą, przykrywamy drugim wafel na którym również rozsmarowujemy masę krówkową.
Krok 2
5 min
Przykrywamy trzecim waflem i dokładnie dociskamy - wafla przekrawamy na pół, jedną połówkę smarujemy pozostałością masy i przykrywamy drugą połową wafla.
Krok 3
5 min
Kroimy na mniejsze kawałki i gotowe - można zostawić w lodówce na około kwadrans, ale nie jest to koniecznością. Smacznego
Krok 1
z
3
Na desce układamy pierwszy wafel i smarujemy masą, przykrywamy drugim wafel na którym również rozsmarowujemy masę krówkową.
Krok 2
z
3
Przykrywamy trzecim waflem i dokładnie dociskamy - wafla przekrawamy na pół, jedną połówkę smarujemy pozostałością masy i przykrywamy drugą połową wafla.
Krok 3
z
3
Kroimy na mniejsze kawałki i gotowe - można zostawić w lodówce na około kwadrans, ale nie jest to koniecznością. Smacznego
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0