Wafle przekładane masą krówkową
15min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.97 g
Węglowodany
39.48 g
Tłuszcze
5.1 g
Wartość energetyczna
224.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Na desce układamy pierwszy wafel i smarujemy masą, przykrywamy drugim wafel na którym również rozsmarowujemy masę krówkową.
Krok 2
5 min
Przykrywamy trzecim waflem i dokładnie dociskamy - wafla przekrawamy na pół, jedną połówkę smarujemy pozostałością masy i przykrywamy drugą połową wafla.
Krok 3
5 min
Kroimy na mniejsze kawałki i gotowe - można zostawić w lodówce na około kwadrans, ale nie jest to koniecznością. Smacznego
Wafle przekładane masą krówkową to deser dzieciństwa wielu z nas! Proste w przygotowaniu, niezwykle smaczne i delikatne. Tak najkrócej można opisać to, co znajdziecie w tym przepisie. Smacznego!
Komentarze 0