Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Spróbuj przepisu na domowe wafle z galaretką. Do przygotowania masy do przełożenia tej słodkiej przekąski użyj ulubionego smaku owocowej Galaretki WINIARY i słodkiej śmietanki, a efekt cię zaskoczy! Przekładane wafle możesz zajadać na deser i lekką przekąskę o każdej porze.
Przygotowanie
95 min
Krok 1
10 min
Śmietanę wymieszać z cukrem i podgrzać - nie gotować, margarynę stopić w osobnym garnku.
Krok 2
10 min
Wymieszać margarynę ze śmietaną i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i wsypać pojedynczo 2 suche galaretki, mieszać aż do ich rozpuszczenia.
Krok 3
75 min
Smarować wafle i składać jeden na drugim. Przycisnąć deską i czymś ciężkim, aż do wystygnięcia, potem włożyć do lodówki. Zimne pokroić.
Krok 1
z
3
Śmietanę wymieszać z cukrem i podgrzać - nie gotować, margarynę stopić w osobnym garnku.
Krok 2
z
3
Wymieszać margarynę ze śmietaną i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i wsypać pojedynczo 2 suche galaretki, mieszać aż do ich rozpuszczenia.
Krok 3
z
3
Smarować wafle i składać jeden na drugim. Przycisnąć deską i czymś ciężkim, aż do wystygnięcia, potem włożyć do lodówki. Zimne pokroić.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
K
Kasia
3 szklanki cukru? Komuś tu chyba peron odjechał. Jak można takie głupoty pisać 🤣
Komentarze 1