Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tymbaliki z łososiem, korniszonami w buraczanej galaretce z aromatem świeżego chrzanu

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Żelatyna
200 g
Łosoś wędzony
200 g
Korniszon
50 ml
Sok z buraków
600 ml
Woda
1 pęczek
Szczypiorek
1 gałązka
Koperek
4 łodyg
Seler naciowy
1 trochę
Chrzan tarty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz biały

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.32 g
Białko
15.82 g
Tłuszcze
2.39 g
Wartość energetyczna
97.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
5 min
Wodę zagotuj z tartym chrzanem i koprem włoskim. Przecedź przez sito. Dopraw solą.
Krok 2
5 min
Dolej do wody sok z buraków, podgrzej, ale nie zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
5 min
Następnie dodaj żelatynę WINIARY i dokładnie wymieszaj. Odstaw.
Krok 4
5 min
Łososia pokrój w paski, korniszony i seler naciowy w plasterki. Posiekaj grubo szczypiorek.
Krok 5
45 min
Przygotuj naczynia na tymbaliki, małe filiżanki lub słoiczki. Do każdego po równo dodaj wszystkich składników i zalej wystudzoną galaretką. Wstaw do lodówki. Odczekaj 40 minut.
Tymbaliki z łososiem, korniszonami w buraczanej galaretce z aromatem świeżego chrzanu

Krok 1 z 5

Wodę zagotuj z tartym chrzanem i koprem włoskim. Przecedź przez sito. Dopraw solą.

Tymbaliki z łososiem, korniszonami w buraczanej galaretce z aromatem świeżego chrzanu

Krok 2 z 5

Dolej do wody sok z buraków, podgrzej, ale nie zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Tymbaliki z łososiem, korniszonami w buraczanej galaretce z aromatem świeżego chrzanu

Krok 3 z 5

Następnie dodaj żelatynę WINIARY i dokładnie wymieszaj. Odstaw.

Tymbaliki z łososiem, korniszonami w buraczanej galaretce z aromatem świeżego chrzanu

Krok 4 z 5

Łososia pokrój w paski, korniszony i seler naciowy w plasterki. Posiekaj grubo szczypiorek.

Tymbaliki z łososiem, korniszonami w buraczanej galaretce z aromatem świeżego chrzanu

Krok 5 z 5

Przygotuj naczynia na tymbaliki, małe filiżanki lub słoiczki. Do każdego po równo dodaj wszystkich składników i zalej wystudzoną galaretką. Wstaw do lodówki. Odczekaj 40 minut.

Ta przepięknie prezentująca się i smaczna przystawka będzie prawdziwą ozdobą świątecznego stołu. Tymbaliki to prawdziwy majstersztyk, na który składają się same kulinarne indywidualności: łosoś, korniszony, sok z buraków, chrzan, seler naciowy i ziarna kopru włoskiego. Pełne smaku składniki zalane Żelatyną WINIARY, a przed podaniem wyjęte z foremek, będą hitem wśród bożonarodzeniowych rarytasów.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika