Tymbaliki z łososiem, korniszonami w buraczanej galaretce z aromatem świeżego chrzanu
65min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
15.82 g
Węglowodany
3.32 g
Tłuszcze
2.39 g
Wartość energetyczna
97.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
5 min
Wodę zagotuj z tartym chrzanem i koprem włoskim. Przecedź przez sito. Dopraw solą.
Krok 2
5 min
Dolej do wody sok z buraków, podgrzej, ale nie zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
5 min
Następnie dodaj żelatynę WINIARY i dokładnie wymieszaj. Odstaw.
Krok 4
5 min
Łososia pokrój w paski, korniszony i seler naciowy w plasterki. Posiekaj grubo szczypiorek.
Krok 5
45 min
Przygotuj naczynia na tymbaliki, małe filiżanki lub słoiczki. Do każdego po równo dodaj wszystkich składników i zalej wystudzoną galaretką. Wstaw do lodówki.
Ta przepięknie prezentująca się i smaczna przystawka będzie prawdziwą ozdobą świątecznego stołu. Tymbaliki to prawdziwy majstersztyk, na który składają się same kulinarne indywidualności: łosoś, korniszony, sok z buraków, chrzan, seler naciowy i ziarna kopru włoskiego. Pełne smaku składniki zalane Żelatyną WINIARY, a przed podaniem wyjęte z foremek, będą hitem wśród bożonarodzeniowych rarytasów.
Komentarze 0