Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tortellini ze szpinakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Tortellini
150 ml
Woda
250 g
Pomidory
1 
Cebula
200 ml
Kwaśna śmietana
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Bazylia świeża
1 trochę
Oregano

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
0 min
Zamrożone tortellini wsyp na głęboką patelnię i zalej 150 ml zimnej wody. Doprowadź do zagotowania i gotuj na średnim ogniu.
Krok 2
5 min
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na osobnej patelni.
Krok 3
3 min
Pomidorki cherry pokrój na połówki.
Krok 4
2 min
Przygotuj sos: koncentrat rozprowadź w śmietance i dopraw.
Krok 5
0 min
Po ok. 7 minutach od zagotowania się tortellini, dodaj zeszkloną cebulę i zalej sosem. Gotuj na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, dopóki tortellini nie zrobią się miękkie (ale nie będą się rozpadać). Na 3 minuty przed końcem gotowania wrzuć na patelnię pomidorki. Wymieszaj.
Tortellini ze szpinakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym

Krok 1 z 5

Zamrożone tortellini wsyp na głęboką patelnię i zalej 150 ml zimnej wody. Doprowadź do zagotowania i gotuj na średnim ogniu.

Tortellini ze szpinakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym

Krok 2 z 5

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na osobnej patelni.

Tortellini ze szpinakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym

Krok 3 z 5

Pomidorki cherry pokrój na połówki.

Tortellini ze szpinakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym

Krok 4 z 5

Przygotuj sos: koncentrat rozprowadź w śmietance i dopraw.

Tortellini ze szpinakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym

Krok 5 z 5

Po ok. 7 minutach od zagotowania się tortellini, dodaj zeszkloną cebulę i zalej sosem. Gotuj na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, dopóki tortellini nie zrobią się miękkie (ale nie będą się rozpadać). Na 3 minuty przed końcem gotowania wrzuć na patelnię pomidorki. Wymieszaj.

Jeśli masz ochotę na smakowite i sycące danie bezmięsne, to tortellini ze szpinakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym będzie strzałem w dziesiątkę! Pyszne, miękkie tortellini ze szpinakiem wspaniale smakują z pomidorkami koktajlowymi oraz sosem zrobionym na bazie śmietany i koncentratu pomidorowego. Całość możesz udekorować świeżą bazylią, a dodatkowo posypać startym serem pecorino.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika