Tortellini ze szpinakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
0 min
Zamrożone tortellini wsyp na głęboką patelnię i zalej 150 ml zimnej wody. Doprowadź do zagotowania i gotuj na średnim ogniu.
Krok 2
5 min
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na osobnej patelni.
Krok 3
3 min
Pomidorki cherry pokrój na połówki.
Krok 4
2 min
Przygotuj sos: koncentrat rozprowadź w śmietance i dopraw.
Krok 5
0 min
Po ok. 7 minutach od zagotowania się tortellini, dodaj zeszkloną cebulę i zalej sosem. Gotuj na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, dopóki tortellini nie zrobią się miękkie (ale nie będą się rozpadać). Na 3 minuty przed końcem gotowania wrzuć na patelnię pomidorki. Wymieszaj.
Jeśli masz ochotę na smakowite i sycące danie bezmięsne, to tortellini ze szpinakiem w sosie pomidorowo-śmietanowym będzie strzałem w dziesiątkę! Pyszne, miękkie tortellini ze szpinakiem wspaniale smakują z pomidorkami koktajlowymi oraz sosem zrobionym na bazie śmietany i koncentratu pomidorowego. Całość możesz udekorować świeżą bazylią, a dodatkowo posypać startym serem pecorino.
Komentarze 0