Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tarta z masą krówkową i serkiem mascarpone pod pierzynką z migdałów

Tarta z masą krówkową i serkiem mascarpone pod pierzynką z migdałów

(0)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest arpege

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Mąka pszenna
40  g
Cukier
110  g
Masło
1 
Żółtko
2  łyżek
Śmietanka Kremówka
250  g
Śmietanka kremówka
250  g
Serek mascarpone
1  łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
0.3  puszka
Kajmak
trochę
Płatki migdałowe
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.6 g
Węglowodany
24.85 g
Tłuszcze
8.66 g
Wartość energetyczna
194.76 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Propozycja na słodko dla łasuchów: Tarta z masą krówkową i serkiem mascarpone. Coraz popularniejszy na polskich stołach przysmak, przygotowujemy na słodko. Po przygotowaniu deseru, przykryjmy go pierzynką z migdałów. Dzięki temu tarta zyska wizualnie i smakowo. Smacznego!

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    5 min
    Mąkę połącz z cukrem oraz pokrojonym masłem. Śmietankę połącz z 1 żółtkiem, szczyptą soli, a następnie dodaj do reszty.
  • Krok 2

    15 min
    Szybko zagnieć ciasto i wstaw (owinięte folią) na 15 minut do lodówki.
  • Krok 3

    25 min
    Po tym czasie ciasto rozwałkuj. Wyłóż nim nasmarowaną masłem foremkę i wstaw ponownie na 25 minut do lodówki.
  • Krok 4

    1 min
    Po wyjęciu przykryj je pergaminem i obciąż fasolką.
  • Krok 5

    25 min
    Piecz 15 minut w 190 stopniach, następnie zdejmij papier i obciążenie i piecz kolejne 10 minut.
  • Krok 6

    4 min
    Śmietanę ubić z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Gdy ciasto ostygnie nałóż cienką warstwę masy krówkowej, a następnie warstwę masy z serkiem mascarpone. Na końcu posyp ciasto prażonymi płatkami migdałów.
Tarta z masą krówkową i serkiem mascarpone pod pierzynką z migdałów

Krok 1 z 6

Mąkę połącz z cukrem oraz pokrojonym masłem. Śmietankę połącz z 1 żółtkiem, szczyptą soli, a następnie dodaj do reszty.

Tarta z masą krówkową i serkiem mascarpone pod pierzynką z migdałów

Krok 2 z 6

Szybko zagnieć ciasto i wstaw (owinięte folią) na 15 minut do lodówki.

Tarta z masą krówkową i serkiem mascarpone pod pierzynką z migdałów

Krok 3 z 6

Po tym czasie ciasto rozwałkuj. Wyłóż nim nasmarowaną masłem foremkę i wstaw ponownie na 25 minut do lodówki.

Tarta z masą krówkową i serkiem mascarpone pod pierzynką z migdałów

Krok 4 z 6

Po wyjęciu przykryj je pergaminem i obciąż fasolką.

Tarta z masą krówkową i serkiem mascarpone pod pierzynką z migdałów

Krok 5 z 6

Piecz 15 minut w 190 stopniach, następnie zdejmij papier i obciążenie i piecz kolejne 10 minut.

Tarta z masą krówkową i serkiem mascarpone pod pierzynką z migdałów

Krok 6 z 6

Śmietanę ubić z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Gdy ciasto ostygnie nałóż cienką warstwę masy krówkowej, a następnie warstwę masy z serkiem mascarpone. Na końcu posyp ciasto prażonymi płatkami migdałów.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia francuska
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta z budyniem, owocami i galaretką

    Tarta z budyniem, owocami i galaretką

    4 godz 10 min Łatwy
  • Tarta cytrynowa z malinami

    Tarta cytrynowa z malinami

    2 godz 22 min Łatwy
  • Ciasto dyniowe

    Ciasto dyniowe

    3 godz 47 min Łatwy
  • Ciasto z nadzieniem dyniowym

    Ciasto z nadzieniem dyniowym

    2 godz 56 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu