Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na tartę z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami to chyba najprostsza receptura na tartę na słodko! Spód formy wykładamy ciastem francuskim, a następnie schłodzonym Budyniem o smaku waniliowym WINIARY. Wierzch dekorujemy połówkami truskawek, całość pieczemy przez 25 minut i... tarta z ciasta francuskiego gotowa! Po wystudzeniu tartę na słodko możesz udekorować cukrem pudrem i listkami świeżej mięty. Pycha!
Przygotowanie
46 min
Krok 1
10 min
Formę do tarty, lub kilka małych foremek smarujemy masłem i wykładamy dokładnie ciastem francuskim.
Krok 2
10 min
Budyń przyrządzamy zgodnie z informacją na opakowaniu (ja zmniejszam trochę ilość mleka, żeby budyń był bardziej gęsty), odstawiamy do schłodzenia.
Krok 3
25 min
Budyniem wykładamy spód ciasta i układamy na wierzch połówki truskawek. Całość wkładamy do piekarnika na 25 minut na 180 stopni.
Krok 4
1 min
Po wystudzeniu często dekoruję cukrem pudrem lub świeżą miętą.
Krok 1
z
4
Formę do tarty, lub kilka małych foremek smarujemy masłem i wykładamy dokładnie ciastem francuskim.
Krok 2
z
4
Budyń przyrządzamy zgodnie z informacją na opakowaniu (ja zmniejszam trochę ilość mleka, żeby budyń był bardziej gęsty), odstawiamy do schłodzenia.
Krok 3
z
4
Budyniem wykładamy spód ciasta i układamy na wierzch połówki truskawek. Całość wkładamy do piekarnika na 25 minut na 180 stopni.
Krok 4
z
4
Po wystudzeniu często dekoruję cukrem pudrem lub świeżą miętą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
K
Karolina
Pyszny i banalny przepis! Ja właśnie piekę z budyniem Winiary ale kokosowym a na wierzch borówki i maliny :)
Winiary
Expert
Bardzo apetyczne połączenie :) Chętnie byśmy spróbowali kawałeczek! Pozdrawiamy!
Komentarze 1