Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt
Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami

Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami

(0)
46min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kasiasz108

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Ciasto Francuskie
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
0.5  l
Mleko
400  g
Truskawki
trochę
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.74 g
Węglowodany
22.04 g
Tłuszcze
15.32 g
Wartość energetyczna
261.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepis na tartę z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami to chyba najprostsza receptura na tartę na słodko! Spód formy wykładamy ciastem francuskim, a następnie schłodzonym Budyniem o smaku waniliowym WINIARY. Wierzch dekorujemy połówkami truskawek, całość pieczemy przez 25 minut i... tarta z ciasta francuskiego gotowa! Po wystudzeniu tartę na słodko możesz udekorować cukrem pudrem i listkami świeżej mięty. Pycha!

Przygotowanie

46 min
  • Krok 1

    10 min
    Formę do tarty, lub kilka małych foremek smarujemy masłem i wykładamy dokładnie ciastem francuskim.
  • Krok 2

    10 min
    Budyń przyrządzamy zgodnie z informacją na opakowaniu (ja zmniejszam trochę ilość mleka, żeby budyń był bardziej gęsty), odstawiamy do schłodzenia.
  • Krok 3

    25 min
    Budyniem wykładamy spód ciasta i układamy na wierzch połówki truskawek. Całość wkładamy do piekarnika na 25 minut na 180 stopni.
  • Krok 4

    1 min
    Po wystudzeniu często dekoruję cukrem pudrem lub świeżą miętą.
Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami

Krok 1 z 4

Formę do tarty, lub kilka małych foremek smarujemy masłem i wykładamy dokładnie ciastem francuskim.

Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami

Krok 2 z 4

Budyń przyrządzamy zgodnie z informacją na opakowaniu (ja zmniejszam trochę ilość mleka, żeby budyń był bardziej gęsty), odstawiamy do schłodzenia.

Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami

Krok 3 z 4

Budyniem wykładamy spód ciasta i układamy na wierzch połówki truskawek. Całość wkładamy do piekarnika na 25 minut na 180 stopni.

Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami

Krok 4 z 4

Po wystudzeniu często dekoruję cukrem pudrem lub świeżą miętą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
K Karolina

Pyszny i banalny przepis! Ja właśnie piekę z budyniem Winiary ale kokosowym a na wierzch borówki i maliny :)

Winiary
Expert

Bardzo apetyczne połączenie :) Chętnie byśmy spróbowali kawałeczek! Pozdrawiamy!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Weekend
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta z budyniowym kremem waniliowym i śliwkami

    Tarta z budyniowym kremem waniliowym i śliwkami

    1 godz 30 min Łatwy
  • Rurki z kremem budyniowym

    Rurki z kremem budyniowym

    1 godz 57 min Łatwy
  • Sernik budyniowy

    Sernik budyniowy

    2 godz 59 min Średni
  • Ciastka francuskie z budyniem

    Ciastka francuskie z budyniem

    57 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu