Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami

(0)
46min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kasiasz108
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

8 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Ciasto Francuskie
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
0.5  l
Mleko
400  g
Truskawki
trochę
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.74 g
Węglowodany
22.04 g
Tłuszcze
15.32 g
Wartość energetyczna
261.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepis na tartę z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami to chyba najprostsza receptura na tartę na słodko! Spód formy wykładamy ciastem francuskim, a następnie schłodzonym Budyniem o smaku waniliowym WINIARY. Wierzch dekorujemy połówkami truskawek, całość pieczemy przez 25 minut i... tarta z ciasta francuskiego gotowa! Po wystudzeniu tartę na słodko możesz udekorować cukrem pudrem i listkami świeżej mięty. Pycha!

Przygotowanie

46 min
  • Krok 1

    10 min
    Formę do tarty, lub kilka małych foremek smarujemy masłem i wykładamy dokładnie ciastem francuskim.
  • Krok 2

    10 min
    Budyń przyrządzamy zgodnie z informacją na opakowaniu (ja zmniejszam trochę ilość mleka, żeby budyń był bardziej gęsty), odstawiamy do schłodzenia.
  • Krok 3

    25 min
    Budyniem wykładamy spód ciasta i układamy na wierzch połówki truskawek. Całość wkładamy do piekarnika na 25 minut na 180 stopni.
  • Krok 4

    1 min
    Po wystudzeniu często dekoruję cukrem pudrem lub świeżą miętą.
Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami

Krok 1 z 4

Formę do tarty, lub kilka małych foremek smarujemy masłem i wykładamy dokładnie ciastem francuskim.

Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami

Krok 2 z 4

Budyń przyrządzamy zgodnie z informacją na opakowaniu (ja zmniejszam trochę ilość mleka, żeby budyń był bardziej gęsty), odstawiamy do schłodzenia.

Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami

Krok 3 z 4

Budyniem wykładamy spód ciasta i układamy na wierzch połówki truskawek. Całość wkładamy do piekarnika na 25 minut na 180 stopni.

Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami

Krok 4 z 4

Po wystudzeniu często dekoruję cukrem pudrem lub świeżą miętą.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
K Karolina

Pyszny i banalny przepis! Ja właśnie piekę z budyniem Winiary ale kokosowym a na wierzch borówki i maliny :)

Winiary
Expert

Bardzo apetyczne połączenie :) Chętnie byśmy spróbowali kawałeczek! Pozdrawiamy!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Weekend
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciastka francuskie z budyniem

    57 min Średni
  • Tarta z budyniowym kremem waniliowym i śliwkami

    1 godz 30 min Łatwy
  • Rurki z kremem budyniowym

    1 godz 57 min Łatwy
  • Sernik budyniowy

    2 godz 59 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu