
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Tajska ogórkowa
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Step1
10 minStep2
10 minStep3
5 minStep4
10 minStep5
10 min
Step1 z 5
Zagotuj rosół wołowy (możesz przygotować go wcześniej np. według przepisu: https://www.winiary.pl/przepis.aspx/138389/domowy-rosol-z-wolowiny), a następnie dodaj i dokładnie rozprowadź w nim zawartość opakowania Zupy ogórkowej Jak u Mamy WINIARY. Chwilę gotuj.

Step2 z 5
Szalotkę, papryczkę chili, czosnek i imbir drobno posiekaj, a paprykę słodką pokrój w cienkie paseczki.

Step3 z 5
Na rozgrzanym oleju usmaż cebulkę z chili i imbirem oraz czosnkiem, przełóż do garnka z ogórkową.

Step4 z 5
Filet z kurczaka pokrój w paseczki i podsmaż na złoty kolor na oleju, dodaj słodką paprykę i mleko kokosowe. Dodaj całość do ogórkowej i dopraw cukrem trzcinowym.

Step5 z 5
Gotuj 10 minut, aby składniki się połączyły.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0