Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tajska ogórkowa

Tajska ogórkowa

(0)
45min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Zupa ogórkowa Szlachetne Smaki WINIARY
20  g
Cebula szalotka
1 
Papryczka chili
2  kawałków
Czosnek
1  łyżeczka
Imbir
1 
Papryka czerwona
2  łyżek
Olej rzepakowy
1  kawałek
Pierś Z Kurczaka
1  łyżeczka
Słodka papryka
100  g
Mleko kokosowe
1.5  łyżeczek
Cukier trzcinowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
13.55 g
Tłuszcze
14.83 g
Wartość energetyczna
234.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa tajska ogórkowa to połączenie kuchni orientalnej i tradycyjnej kuchni polskiej dzięki Zupie ogórkowej WINIARY. W naszym przepisie na zupę tajską ogórkową łączymy delikatniejsze w smaku składniki (np. mleko kokosowe) z ostrymi, charakterystycznymi dla kuchni orientalnej (papryczką chili). Charakteru tajskiej ogórkowej nadaje też rozgrzewający imbir i czosnek.

Przygotowanie

45 min
  • Step1

    10 min
    Zagotuj rosół wołowy (możesz przygotować go wcześniej np. według przepisu: https://www.winiary.pl/przepisy/domowy-rosol-z-wolowiny), a następnie dodaj i dokładnie rozprowadź w nim zawartość opakowania Zupy ogórkowej WINIARY. Chwilę gotuj.
  • Step2

    10 min
    Szalotkę, papryczkę chili, czosnek i imbir drobno posiekaj, a paprykę słodką pokrój w cienkie paseczki.
  • Step3

    5 min
    Na rozgrzanym oleju usmaż cebulkę z chili i imbirem oraz czosnkiem, przełóż do garnka z ogórkową.
  • Step4

    10 min
    Filet z kurczaka pokrój w paseczki i podsmaż na złoty kolor na oleju, dodaj słodką paprykę i mleko kokosowe. Dodaj całość do ogórkowej i dopraw cukrem trzcinowym.
  • Step5

    10 min
    Gotuj 10 minut, aby składniki się połączyły.
Tajska ogórkowa

Step1 z 5

Zagotuj rosół wołowy (możesz przygotować go wcześniej np. według przepisu: https://www.winiary.pl/przepisy/domowy-rosol-z-wolowiny), a następnie dodaj i dokładnie rozprowadź w nim zawartość opakowania Zupy ogórkowej WINIARY. Chwilę gotuj.

Tajska ogórkowa

Step2 z 5

Szalotkę, papryczkę chili, czosnek i imbir drobno posiekaj, a paprykę słodką pokrój w cienkie paseczki.

Tajska ogórkowa

Step3 z 5

Na rozgrzanym oleju usmaż cebulkę z chili i imbirem oraz czosnkiem, przełóż do garnka z ogórkową.

Tajska ogórkowa

Step4 z 5

Filet z kurczaka pokrój w paseczki i podsmaż na złoty kolor na oleju, dodaj słodką paprykę i mleko kokosowe. Dodaj całość do ogórkowej i dopraw cukrem trzcinowym.

Tajska ogórkowa

Step5 z 5

Gotuj 10 minut, aby składniki się połączyły.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Kuchnia azjatycka
  • Lunch
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Przystawka
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie z mango

    Polędwiczki wieprzowe w sosie z mango

    22 min Łatwy
  • Grochówka z kiełbasą

    Grochówka z kiełbasą

    1 godz 40 min Łatwy
  • Zupa miso

    Zupa miso

    1 godz 55 min Średni
  • Zupa krem warzywny z kurczakiem

    Zupa krem warzywny z kurczakiem

    37 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu