Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tajska ogórkowa

0
45 min
Średni

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

20 g
Cebula szalotka
1 
Papryczka chili
2 kawałków
Czosnek
1 łyżeczka
Imbir
1 
Papryka czerwona
2 łyżek
Olej rzepakowy
1 kawałek
Pierś Z Kurczaka
1 łyżeczka
Słodka papryka
100 g
Mleko kokosowe
1.5 łyżeczek
Cukier trzcinowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Step1
10 min
Zagotuj rosół wołowy (możesz przygotować go wcześniej np. według przepisu: https://www.winiary.pl/przepis.aspx/138389/domowy-rosol-z-wolowiny), a następnie dodaj i dokładnie rozprowadź w nim zawartość opakowania Zupy ogórkowej Jak u Mamy WINIARY. Chwilę gotuj.
Step2
10 min
Szalotkę, papryczkę chili, czosnek i imbir drobno posiekaj, a paprykę słodką pokrój w cienkie paseczki.
Step3
5 min
Na rozgrzanym oleju usmaż cebulkę z chili i imbirem oraz czosnkiem, przełóż do garnka z ogórkową.
Step4
10 min
Filet z kurczaka pokrój w paseczki i podsmaż na złoty kolor na oleju, dodaj słodką paprykę i mleko kokosowe. Dodaj całość do ogórkowej i dopraw cukrem trzcinowym.
Step5
10 min
Gotuj 10 minut, aby składniki się połączyły.
Tajska ogórkowa

Step1 z 5

Zagotuj rosół wołowy (możesz przygotować go wcześniej np. według przepisu: https://www.winiary.pl/przepis.aspx/138389/domowy-rosol-z-wolowiny), a następnie dodaj i dokładnie rozprowadź w nim zawartość opakowania Zupy ogórkowej Jak u Mamy WINIARY. Chwilę gotuj.

Tajska ogórkowa

Step2 z 5

Szalotkę, papryczkę chili, czosnek i imbir drobno posiekaj, a paprykę słodką pokrój w cienkie paseczki.

Tajska ogórkowa

Step3 z 5

Na rozgrzanym oleju usmaż cebulkę z chili i imbirem oraz czosnkiem, przełóż do garnka z ogórkową.

Tajska ogórkowa

Step4 z 5

Filet z kurczaka pokrój w paseczki i podsmaż na złoty kolor na oleju, dodaj słodką paprykę i mleko kokosowe. Dodaj całość do ogórkowej i dopraw cukrem trzcinowym.

Tajska ogórkowa

Step5 z 5

Gotuj 10 minut, aby składniki się połączyły.

Zupa tajska ogórkowa to połączenie kuchni orientalnej i tradycyjnej kuchni polskiej dzięki Zupie ogórkowej Jak u Mamy WINIARY. W naszym przepisie na zupę tajską ogórkową łączymy delikatniejsze w smaku składniki (np. mleko kokosowe) z ostrymi, charakterystycznymi dla kuchni orientalnej (papryczką chili). Charakteru tajskiej ogórkowej nadaje też rozgrzewający imbir i czosnek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika