Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W leniwą niedzielę albo w środku zabieganego tygodnia. To się może zdarzyć w każdym momencie. W porze obiadowej uświadamiacie sobie, że nie ma nic na obiad. I to jest doskonały moment na szybką zupę z niczego!
Szybka zupa z niczego to zupa, dzięki której błyskawicznie przygotujecie pyszny posiłek, a przy okazji „wyczyścicie” lodówkę. To zupa, do której możecie dodać właściwie wszystkie warzywa, jakie macie pod ręką. Nie trzymajcie się sztywno mojego przepisu, niech będzie dla Was inspiracją do przygotowania zupy z Waszego „niczego”.
Z podanej ilości składników przygotujecie 3-4 porcje zupy. Smacznego :)
Przygotowanie
37 min
Krok 1
3 min
Por dokładnie płuczemy, kroimy dwukrotnie wzdłuż, a następnie w talarki.
Krok 2
3 min
Cebulę kroimy w kosteczkę.
Krok 3
6 min
Por i cebulę podduszamy na oleju.
Krok 4
5 min
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Dodajemy do pora z cebulką, chwilę smażymy.
Krok 5
15 min
Podlewamy warzywa wodą, dodajemy szczyptę soli, gotujemy do miękkości ziemniaków, około 15 minut.
Krok 6
2 min
Pod koniec gotowania dodajemy suszony majeranek.
Krok 7
3 min
Zupę doprawiamy pieprzem, zabielamy śmietaną.
Krok 1
z
7
Por dokładnie płuczemy, kroimy dwukrotnie wzdłuż, a następnie w talarki.
Krok 2
z
7
Cebulę kroimy w kosteczkę.
Krok 3
z
7
Por i cebulę podduszamy na oleju.
Krok 4
z
7
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Dodajemy do pora z cebulką, chwilę smażymy.
Krok 5
z
7
Podlewamy warzywa wodą, dodajemy szczyptę soli, gotujemy do miękkości ziemniaków, około 15 minut.
Krok 6
z
7
Pod koniec gotowania dodajemy suszony majeranek.
Krok 7
z
7
Zupę doprawiamy pieprzem, zabielamy śmietaną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
2
Ł
Łukasz
Marchewka jest w formie poczekajki.😅
Winiary
Expert
Łukasz, to oczywiście też jest dobry pomysł :) Ale postaramy się, żeby marchewki jak najszybciej znalazły się w sposobie przygotowania.
k
kuka
A kiedy dodajemy marchewkę ?
Winiary
Expert
Kuka, marchewki dodajemy w tym samym czasie co cebulę i por. Jak najszybciej poprawimy przepis :)
Komentarze 2