Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krem z zielonego groszku ze śmietanką jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Już w kwadrans przygotujesz smaczny i gęsty krem z groszku, który możesz podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami – w całości lub w kawałeczkach. Do kremu z zielonego groszku możesz dodać również ziemniaki oraz zasmażkę, jeżeli chcesz bardziej zagęścić zupę. Krem z groszku sprawdzi się zarówno jako wstęp do obiadu, jak i podwieczorek.
Przygotowanie
13 min
Krok 1
5 min
Rosół rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
2 min
Rozmrożony zielony groszek wsyp do gotującego się rosołu. Gotuj ok. 1-2 minuty.
Krok 3
5 min
W trakcie gotowania groszku wlej śmietankę, zaraz po zagotowaniu zdejmij z „ognia” i zmiksuj.
Krok 4
1 min
Tak przygotowaną zupę przelej do filiżanek lub bulionówek i podawaj z groszkiem ptysiowym lub grzankami z pszennego pieczywa.
Krok 1
z
4
Rosół rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
z
4
Rozmrożony zielony groszek wsyp do gotującego się rosołu. Gotuj ok. 1-2 minuty.
Krok 3
z
4
W trakcie gotowania groszku wlej śmietankę, zaraz po zagotowaniu zdejmij z „ognia” i zmiksuj.
Krok 4
z
4
Tak przygotowaną zupę przelej do filiżanek lub bulionówek i podawaj z groszkiem ptysiowym lub grzankami z pszennego pieczywa.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0