Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rosół rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Rozmrożony zielony groszek wsyp do gotującego się rosołu. Gotuj ok. 1-2 minuty.
W trakcie gotowania groszku wlej śmietankę, zaraz po zagotowaniu zdejmij z „ognia” i zmiksuj.
Tak przygotowaną zupę przelej do filiżanek lub bulionówek i podawaj z groszkiem ptysiowym lub grzankami z pszennego pieczywa.