Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szybka zupa krem z zielonego groszku

0
13 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kostek
WINIARY Rosół drobiowy
600 g
Groszek mrożony
0.5 szklanka
Śmietana 30%

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
195.86 kcal
Tłuszcze
9.89 g
Białko
10.26 g
Węglowodany
25.35 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

13 min
Krok 1
5 min
Rosół rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 2
2 min
Rozmrożony zielony groszek wsyp do gotującego się rosołu. Gotuj ok. 1-2 minuty.
Krok 3
5 min
W trakcie gotowania groszku wlej śmietankę, zaraz po zagotowaniu zdejmij z „ognia” i zmiksuj.
Krok 4
1 min
Tak przygotowaną zupę przelej do filiżanek lub bulionówek i podawaj z groszkiem ptysiowym lub grzankami z pszennego pieczywa.
Szybka zupa krem z zielonego groszku

Krok 1 z 4

Rosół rozpuść w 1 l wrzącej wody.

Szybka zupa krem z zielonego groszku

Krok 2 z 4

Rozmrożony zielony groszek wsyp do gotującego się rosołu. Gotuj ok. 1-2 minuty.

Szybka zupa krem z zielonego groszku

Krok 3 z 4

W trakcie gotowania groszku wlej śmietankę, zaraz po zagotowaniu zdejmij z „ognia” i zmiksuj.

Szybka zupa krem z zielonego groszku

Krok 4 z 4

Tak przygotowaną zupę przelej do filiżanek lub bulionówek i podawaj z groszkiem ptysiowym lub grzankami z pszennego pieczywa.

Krem z zielonego groszku ze śmietanką jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Już w kwadrans przygotujesz smaczny i gęsty krem z groszku, który możesz podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami – w całości lub w kawałeczkach. Do kremu z zielonego groszku możesz dodać również ziemniaki oraz zasmażkę, jeżeli chcesz bardziej zagęścić zupę. Krem z groszku sprawdzi się zarówno jako wstęp do obiadu, jak i podwieczorek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika