Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Surówka z warzyw to świetny dodatek do obiadu, w zależności od pory roku możesz eksperymentować z sezonowymi warzywami. Poznaj przepis na szybką surówkę z kalarepy i cukinii, która będzie kolorowym elementem na Twoim talerzu. Nie zapomnij o skropieniu dania cytryną, dzięki czemu smak surówki nabierze wyrazistego smaku.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć solą i odłożyć na 5-10 minut, następnie odcisnąć.
Krok 2
5 min
Marchewkę i kalarepkę obrać i zetrzeć na grubej tarce.
Krok 3
5 min
Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, oliwą. Przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać.
Krok 1
z
4
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć solą i odłożyć na 5-10 minut, następnie odcisnąć.
Krok 2
z
4
Marchewkę i kalarepkę obrać i zetrzeć na grubej tarce.
Krok 3
z
4
Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć.
Krok 4
z
4
Wszystkie składniki włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, oliwą. Przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0