Szybka surówka z kalarepy i cukinii
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.59 g
Węglowodany
20.2 g
Tłuszcze
7.37 g
Wartość energetyczna
149.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć solą i odłożyć na 5-10 minut, następnie odcisnąć.
Krok 2
5 min
Marchewkę i kalarepkę obrać i zetrzeć na grubej tarce.
Krok 3
5 min
Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, oliwą. Przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać.
Surówka z warzyw to świetny dodatek do obiadu, w zależności od pory roku możesz eksperymentować z sezonowymi warzywami. Poznaj przepis na szybką surówkę z kalarepy i cukinii, która będzie kolorowym elementem na Twoim talerzu. Nie zapomnij o skropieniu dania cytryną, dzięki czemu smak surówki nabierze wyrazistego smaku.
Komentarze 0