
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Szarlotka na ciepło z lodami
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
60 minKrok 3
2 minKrok 4
5 minKrok 5
3 minKrok 6
10 minKrok 7
30 minKrok 8
5 minKrok 1 z 8
Przesiej mąkę na stolnicę. W mące zrób wgłębienie i wbij tam jajka. Dodaj masło, sól, cukier puder i mleko. Zagnieć ciasto.
Krok 2 z 8
Zagniecione ciasto zawiń w folię aluminiową i wstaw na 1 godzinę do lodówki.
Krok 3 z 8
Jabłka wymieszaj z Budyniem w postaci proszku.
Krok 4 z 8
Ponownie zagnieć ciasto. Podziel je na dwie części i rozwałkuj. Tortownicę wysmaruj i posyp bułką tartą.
Krok 5 z 8
Do przygotowanej tortownicy włóż jedną część ciasta. Na cieście rozłóż masę jabłkową i przykryj drugą częścią ciasta.
Krok 6 z 8
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj 10 minut.
Krok 7 z 8
Posmaruj jajkiem i wstaw ponownie na 30–40 minut.
Krok 8 z 8
Ciasto pokrój na trójkąty i podawaj z kulkami lodów waniliowych.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0