
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Świąteczna sałatka chłopska

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
30 minKrok 2
10 minKrok 3
10 minKrok 4
10 minKrok 5
10 minKrok 6
5 minKrok 1 z 6
Płaty śledziowe namoczyć w mleku na 30 min, następnie osuszyć i pokroić w dzwonka.
Krok 2 z 6
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę
Krok 3 z 6
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, ostudzone pokroić w plasterki
Krok 4 z 6
Cebulę drobno posiekać, a ogórki pokroić w kosteczkę
Krok 5 z 6
W szklanej, przezroczystej misce układamy warstwami. Ogórek i cebulka, ziemniaki, śledź, jajka, majonez, szczypta papryki. Warstwy powtarzamy 3 razy.
Krok 6 z 6
Wierzch sałatki dekorujemy majonezem i posypujemy cebulką, ogórkiem i papryką. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1