Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Świąteczna sałatka śledziowa z tradycyjnymi dodatkami zachwyci Waszych bliskich :)
Przygotowanie
75 min
Krok 1
30 min
Płaty śledziowe namoczyć w mleku na 30 min, następnie osuszyć i pokroić w dzwonka.
Krok 2
10 min
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę
Krok 3
10 min
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, ostudzone pokroić w plasterki
Krok 4
10 min
Cebulę drobno posiekać, a ogórki pokroić w kosteczkę
Krok 5
10 min
W szklanej, przezroczystej misce układamy warstwami. Ogórek i cebulka, ziemniaki, śledź, jajka, majonez, szczypta papryki. Warstwy powtarzamy 3 razy.
Krok 6
5 min
Wierzch sałatki dekorujemy majonezem i posypujemy cebulką, ogórkiem i papryką. Smacznego!
Krok 1
z
6
Płaty śledziowe namoczyć w mleku na 30 min, następnie osuszyć i pokroić w dzwonka.
Krok 2
z
6
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę
Krok 3
z
6
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, ostudzone pokroić w plasterki
Krok 4
z
6
Cebulę drobno posiekać, a ogórki pokroić w kosteczkę
Krok 5
z
6
W szklanej, przezroczystej misce układamy warstwami. Ogórek i cebulka, ziemniaki, śledź, jajka, majonez, szczypta papryki. Warstwy powtarzamy 3 razy.
Krok 6
z
6
Wierzch sałatki dekorujemy majonezem i posypujemy cebulką, ogórkiem i papryką. Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
R
Renata
Sałatka w smaku bardzo dobra, ale lepiej wymieszać wszystkie składniki niż bawić się w układanie warstw. Sposób podania z przpisu raczej niedopracowany i bez sensu. Majonez można połączyć z olejem, żeby nie było takie gęste i posklejane.
Komentarze 1