Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Surówka z selera, jabłka i pora to doskonały dodatek do drugiego dania. Jest wiosennie kolorowa, ale przyrządzać ją możesz o każdej porze roku! Mieszankę warzyw doprawiamy sokiem z cytryny i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY z dodatkiem jogurtu naturalnego. Surówkę z selera, jabłka i pora możesz także przed podaniem udekorować pomidorkami koktajlowymi i natką.
Przygotowanie
32 min
Krok 1
5 min
Por pokroić w krążki i sparzyć wrzącą wodą.
Krok 2
10 min
Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce.groszek konserwowy osączyć z zalewy.
Krok 3
10 min
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Obrany seler i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
2 min
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Krok 1
z
5
Por pokroić w krążki i sparzyć wrzącą wodą.
Krok 2
z
5
Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce.groszek konserwowy osączyć z zalewy.
Krok 3
z
5
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Obrany seler i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Krok 4
z
5
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
z
5
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0