Surówka z selera, jabłka i pora
32min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.53 g
Węglowodany
17.6 g
Tłuszcze
4.62 g
Wartość energetyczna
116.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
5 min
Por pokroić w krążki i sparzyć wrzącą wodą.
Krok 2
10 min
Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce.groszek konserwowy osączyć z zalewy.
Krok 3
10 min
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Obrany seler i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
2 min
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Surówka z selera, jabłka i pora to doskonały dodatek do drugiego dania. Jest wiosennie kolorowa, ale przyrządzać ją możesz o każdej porze roku! Mieszankę warzyw doprawiamy sokiem z cytryny i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY z dodatkiem jogurtu naturalnego. Surówkę z selera, jabłka i pora możesz także przed podaniem udekorować pomidorkami koktajlowymi i natką.
Komentarze 0