Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Surówka z selera, jabłka i pora

0
32 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Por
1 
Marchewka
0.5 
Seler
0.5 szklanka
Zielony groszek
1 
Jabłka
2 łyżek
Majonez
1 łyżka
Jogurt naturalny
1 łyżka
Sok z cytryny
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
116.22 kcal
Węglowodany
17.6 g
Białko
2.53 g
Tłuszcze
4.62 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
5 min
Por pokroić w krążki i sparzyć wrzącą wodą.
Krok 2
10 min
Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce.groszek konserwowy osączyć z zalewy.
Krok 3
10 min
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Obrany seler i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
2 min
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Surówka z selera, jabłka i pora

Krok 1 z 5

Por pokroić w krążki i sparzyć wrzącą wodą.

Surówka z selera, jabłka i pora

Krok 2 z 5

Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce.groszek konserwowy osączyć z zalewy.

Surówka z selera, jabłka i pora

Krok 3 z 5

Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Obrany seler i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.

Surówka z selera, jabłka i pora

Krok 4 z 5

Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Surówka z selera, jabłka i pora

Krok 5 z 5

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Surówka z selera, jabłka i pora to doskonały dodatek do drugiego dania. Jest wiosennie kolorowa, ale przyrządzać ją możesz o każdej porze roku! Mieszankę warzyw doprawiamy sokiem z cytryny i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY z dodatkiem jogurtu naturalnego. Surówkę z selera, jabłka i pora możesz także przed podaniem udekorować pomidorkami koktajlowymi i natką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika