Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem

0
23 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

30 dag
Kapusta pekińska
1 
Marchewka
0.5 
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
0.5 pęczek
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
6.99 g
Wartość energetyczna
88.14 kcal
Węglowodany
5.79 g
Białko
1.65 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

23 min
Krok 1
5 min
Kapustę pekińską szatkujemy.
Krok 2
10 min
Marchewkę oraz pietruszkę obieramy, a następnie ścieramy na tarce do jarzyn na dużych oczkach.
Krok 3
5 min
Do miseczki przekładamy kapustę, dodajemy starte warzywa, Majonez Dekoracyjny WINIARY, sól i pieprz.
Krok 4
3 min
Wszystko dokładnie mieszamy, podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem.
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem

Krok 1 z 4

Kapustę pekińską szatkujemy.

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem

Krok 2 z 4

Marchewkę oraz pietruszkę obieramy, a następnie ścieramy na tarce do jarzyn na dużych oczkach.

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem

Krok 3 z 4

Do miseczki przekładamy kapustę, dodajemy starte warzywa, Majonez Dekoracyjny WINIARY, sól i pieprz.

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem

Krok 4 z 4

Wszystko dokładnie mieszamy, podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem.

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem to świetny dodatek do obiadu. Popularna w wielu domach, często jest nieodłącznym elementem tradycyjnego niedzielnego obiadu. Sprawdź nasz przepis na surówkę z kapusty pekińskiej z majonezem !

Kapustę pekińską (główkę o wadze około 300 gramów) należy poszatkować. Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce, na dużych oczkach. W misce mieszamy kapustę i starte warzywa, a następnie dodajemy łyżkę majonezu dekoracyjnego WINIARY i doprawiamy solą oraz pieprzem. Ilość majonezu możemy nieco zwiększyć, jeśli po wymieszaniu uznamy, że jest go zbyt mało. Na koniec surówkę z kapusty pekińskiej z majonezem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem ma wiele witamin, które zawarte są zarówno w kapuście, jak i korzeniu marchwi oraz pietruszki. W 100 gramach kapusty pekińskiej jest tyle witaminy C, ile w jednej cytrynie. A zatem cała proponowana przez nas surówka z kapusty pekińskiej zawiera taką ilość witaminy C, co 3 cytryny! Oprócz tego znajdziemy w niej witaminy A, K, witaminy z grupy B oraz beta-karoten, obecny nie tylko w kapuście, ale także w marchewce. Taka surówka z kapusty pekińskiej z majonezem to witaminowa bomba – a do tego bardzo smaczna!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika