Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem to świetny dodatek do obiadu. Popularna w wielu domach, często jest nieodłącznym elementem tradycyjnego niedzielnego obiadu. Sprawdź nasz
przepis na surówkę z kapusty pekińskiej z majonezem !
Kapustę pekińską (główkę o wadze około 300 gramów) należy poszatkować. Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce, na dużych oczkach. W misce mieszamy kapustę i starte warzywa, a następnie dodajemy łyżkę majonezu dekoracyjnego WINIARY i doprawiamy solą oraz pieprzem. Ilość majonezu możemy nieco zwiększyć, jeśli po wymieszaniu uznamy, że jest go zbyt mało. Na koniec
surówkę z kapusty pekińskiej z majonezem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem ma wiele witamin, które zawarte są zarówno w kapuście, jak i korzeniu marchwi oraz pietruszki. W 100 gramach kapusty pekińskiej jest tyle witaminy C, ile w jednej cytrynie. A zatem cała proponowana przez nas
surówka z kapusty pekińskiej zawiera taką ilość witaminy C, co 3 cytryny! Oprócz tego znajdziemy w niej witaminy A, K, witaminy z grupy B oraz beta-karoten, obecny nie tylko w kapuście, ale także w marchewce. Taka
surówka z kapusty pekińskiej z majonezem to witaminowa bomba – a do tego bardzo smaczna!
Komentarze 0