Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Surówka z czerwonej kapusty kiszonej to pomysł na pyszny dodatek do obiadu. Lekko słodka i delikatnie kwaskowata surówka idealnie pasuje do wszelkich dań mięsnych, klusków śląskich albo pyz z mięsem. Wypróbuj i przekonaj się, że jest naprawdę smaczna.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku. Lekko posiekać.
Krok 2
5 min
Jabłko zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Pora jasną część pokroić w krążki.
Krok 3
5 min
Polać surówkę oliwą. Doprawić solą, cukrem i pieprzem.
Krok 1
z
3
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku. Lekko posiekać.
Krok 2
z
3
Jabłko zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Pora jasną część pokroić w krążki.
Krok 3
z
3
Polać surówkę oliwą. Doprawić solą, cukrem i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0