Surówka z czarnej rzepy z selerem
15min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.21 g
Węglowodany
25.45 g
Tłuszcze
5.07 g
Wartość energetyczna
144.43 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
10 min
Rzepę, gruszkę i selera oskrobać. Warzywa oraz gruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Krok 2
5 min
Wymieszać z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodać śmietanę, wymieszać. Posypać sezamem.
Połączenie czarnej rzepy i selera to genialny dodatek do mięs lub ryb. Wyrazisty i lekko pikantny smak surówki świetnie podkreśli walory wieprzowiny i innych czerwonych mięs. Dodatek sezamu wzmocni atuty wizualne i doda nowego smaku. Smacznego!
Komentarze 0