Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszną odmianą od surówki z białej kapusty, pora lub czarnej rzodkwi, będzie surówka z cykorii. Cykoria ma wyrazisty, lekko gorzkawy smak i idealnie komponuje się z ogórkiem kwaszonym i kapustą kwaszoną, a także z kruchym i słodkim jabłkiem. Całość doprawiona sokiem z cytryny, solą, pieprzem i odrobiną cukru sprawi, że surówka z cykorii z pewnością posmakuje amatorom nowych, ciekawych smaków.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
7 min
Oczyszczoną cykorię pokroić w cienkie krążki.
Krok 2
10 min
Następnie dodać starte jabłko, ogórek, posiekaną kwaszona kapustę.
Krok 3
3 min
Dodać przyprawy do smaku, wszystko polać oliwą i dokładnie wymieszać.
Krok 1
z
3
Oczyszczoną cykorię pokroić w cienkie krążki.
Krok 2
z
3
Następnie dodać starte jabłko, ogórek, posiekaną kwaszona kapustę.
Krok 3
z
3
Dodać przyprawy do smaku, wszystko polać oliwą i dokładnie wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0