Sok z jeżyn
33min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.78 g
Węglowodany
99.2 g
Tłuszcze
0.98 g
Wartość energetyczna
395.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
33 min
Krok 1
5 min
Jeżyny obieamy z listków i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą, by zakryć owoce i wstawiamy do gotowania.
Krok 2
25 min
Po 15 minutach gotowania dodajemy cukier i gotujemy jeszcze 10 minut.
Krok 3
3 min
Odcedzamy owoce i gotowe.
Czy jest coś pyszniejszego niż świeży sok z jarzyn? Trudno to sobie wyobrazić. Sok jest prosty i szybki w przygotowaniu, a przy tym pożywny i orzeźwiający. Po zagotowaniu się owoców dodajemy cukier i gotujemy kolejne 10 minut. Po tym czasie odcedzamy owoce od soku i gotowe! Najsmaczniejszy jest świeży i gorący, ale możemy również przelać go do słoików.
Komentarze 0