Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sok z jeżyn

Sok z jeżyn

(1)
33min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest nulkaa22

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Jeżyny
40  dag
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.78 g
Węglowodany
99.2 g
Tłuszcze
0.98 g
Wartość energetyczna
395.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Czy jest coś pyszniejszego niż świeży sok z jeżyn? Trudno to sobie wyobrazić. Sok jest prosty i szybki w przygotowaniu, a przy tym pożywny i orzeźwiający. Po zagotowaniu się owoców dodajemy cukier i gotujemy kolejne 10 minut. Po tym czasie odcedzamy owoce od soku i gotowe! Najsmaczniejszy jest świeży i gorący, ale możemy również przelać go do słoików.

Przygotowanie

33 min
  • Krok 1

    5 min
    Jeżyny obieramy z listków (jeśli jest taka konieczność) i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą, by zakryć owoce i wstawiamy do gotowania.
  • Krok 2

    25 min
    Po 15 minutach gotowania dodajemy cukier i gotujemy jeszcze 10 minut.
  • Krok 3

    3 min
    Odcedzamy owoce i gotowe.
Sok z jeżyn

Krok 1 z 3

Jeżyny obieramy z listków (jeśli jest taka konieczność) i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą, by zakryć owoce i wstawiamy do gotowania.

Sok z jeżyn

Krok 2 z 3

Po 15 minutach gotowania dodajemy cukier i gotujemy jeszcze 10 minut.

Sok z jeżyn

Krok 3 z 3

Odcedzamy owoce i gotowe.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
B Brannik

Taka firma powinna się wystrzegać błędów per w przepisie. Poza tym jakie listki? No i najważniejsze: jeżyny czy jarzyny, bo jest problem poznawczy. Przepisu nie oceniam.

Winiary
Expert

Brannik, dziękujemy za słuszne uwagi - staramy się na bieżąco modyfikować nadsyłane kiedyś przez samych użytkowników przepisy. Poprawiliśmy przepis, chodzi oczywiście o jeżyny, nie jarzyny, a obranie z liści dotyczy głównie jeżyn zebranych samodzielnie z krzaczka. Z reguły w sklepach i na targu są one sprzedawane już bez liści - podwójna racja :) Pozdrawiamy!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Napój
  • Napoje
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Nalewka z czarnej porzeczki

    Nalewka z czarnej porzeczki

    504 godz 30 min Łatwy
  • Sok z truskawek

    Sok z truskawek

    35 min Łatwy
  • Kompot z agrestu i porzeczek

    Kompot z agrestu i porzeczek

    30 min Łatwy
  • Garus – staropolska zupa owocowa

    Garus – staropolska zupa owocowa

    16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu