Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czy jest coś pyszniejszego niż świeży sok z jeżyn? Trudno to sobie wyobrazić. Sok jest prosty i szybki w przygotowaniu, a przy tym pożywny i orzeźwiający. Po zagotowaniu się owoców dodajemy cukier i gotujemy kolejne 10 minut. Po tym czasie odcedzamy owoce od soku i gotowe! Najsmaczniejszy jest świeży i gorący, ale możemy również przelać go do słoików.
Jeżyny obieramy z listków (jeśli jest taka konieczność) i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą, by zakryć owoce i wstawiamy do gotowania.
Krok 2
25 min
Po 15 minutach gotowania dodajemy cukier i gotujemy jeszcze 10 minut.
Krok 3
3 min
Odcedzamy owoce i gotowe.
Krok 1
z
3
Jeżyny obieramy z listków (jeśli jest taka konieczność) i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą, by zakryć owoce i wstawiamy do gotowania.
Krok 2
z
3
Po 15 minutach gotowania dodajemy cukier i gotujemy jeszcze 10 minut.
Krok 3
z
3
Odcedzamy owoce i gotowe.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
B
Brannik
Taka firma powinna się wystrzegać błędów per w przepisie. Poza tym jakie listki? No i najważniejsze: jeżyny czy jarzyny, bo jest problem poznawczy. Przepisu nie oceniam.
Komentarze 1