Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sok z agrestu
Dodaj do CookBook

Sok z agrestu

(0)
48 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JellyBelly29
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Agrest
400  g
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
150.3 g
Wartość energetyczna
589.3 kcal
Tłuszcze
1 g
Białko
1.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sezon na agrest zaczyna się w czerwcu i aby w pełni go wykorzystać polecamy wyczarować w domowym zaciszu aromatyczny sok z agrestu. Pamiętaj o dokładnej pasteryzacji soku, dzięki czemu będziesz go serwować nawet w najchłodniejsze wieczory. Świetnie się sprawdzi również jako baza do kremów do różnego rodzaju ciast, np. biszkoptu.

Przygotowanie

2895 min
  • Krok 1

    5 min
    Agrest dokładnie myjemy i przekrawamy na połówki.
  • Krok 2

    2880 min
    Przekładamy do miski i zasypujemy cukrem. Całość mieszamy i odstawiamy na minimum dwie doby. Od czasu do czasu można przemieszać, żeby cukier całkiem się rozpuścił.
  • Krok 3

    10 min
    Sok odcedzamy i przelewamy do słoiczków lub butelki. Pasteryzujemy 5 minut.
Sok z agrestu

Krok 1 z 3

Agrest dokładnie myjemy i przekrawamy na połówki.

Sok z agrestu

Krok 2 z 3

Przekładamy do miski i zasypujemy cukrem. Całość mieszamy i odstawiamy na minimum dwie doby. Od czasu do czasu można przemieszać, żeby cukier całkiem się rozpuścił.

Sok z agrestu

Krok 3 z 3

Sok odcedzamy i przelewamy do słoiczków lub butelki. Pasteryzujemy 5 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Karkówka marynowana w soku jabłkowym

    Karkówka marynowana w soku jabłkowym

    1 godz 26 min Łatwy
  • Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

    Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

    45 min Łatwy
  • Barszcz czerwony z sokiem jabłkowym i grillowanym jabłkiem

    Barszcz czerwony z sokiem jabłkowym i grillowanym jabłkiem

    1 godz 3 min Łatwy
  • Sok z wiśni

    Sok z wiśni

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu