Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soczysty schab z musztardą francuską

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 kg
Wieprzowina, świeża, schab, ostrze (kotlety lub pieczeń), z kością, wyłącznie z chudego mięsa, surowe
4 płaskich łyżek
Musztarda francuska

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
5 min
Schab pokroić na steki o grubości ok 1 cm.
Krok 2
1 min
Mięso wrzucić do załączonego woreczka. Dodać zawartość torebki i piec około 50 min w temperaturze o 200 stopni.
Krok 3
5 min
Po upieczeniu ostrożnie rozciąć woreczek. Wyjąć mięso i każdy stek posmarować musztardą.
Krok 4
1 min
Podawać z ulubioną sałatką.
Soczysty schab z musztardą francuską

Krok 1 z 4

Schab pokroić na steki o grubości ok 1 cm.

Soczysty schab z musztardą francuską

Krok 2 z 4

Mięso wrzucić do załączonego woreczka. Dodać zawartość torebki i piec około 50 min w temperaturze o 200 stopni.

Soczysty schab z musztardą francuską

Krok 3 z 4

Po upieczeniu ostrożnie rozciąć woreczek. Wyjąć mięso i każdy stek posmarować musztardą.

Soczysty schab z musztardą francuską

Krok 4 z 4

Podawać z ulubioną sałatką.

Jeśli macie w lodówce schab bez kości, to proponuję coś wyjątkowego! Mięso, musztardę francuską i WINIARY POMYSŁ NA… soczystą karkówkę z ziemniakami – i już :) Zapraszam na soczysty schab z musztardą francuską, który najlepiej smakuje z puree ziemniaczanym, z dodatkiem świeżej pietruszki i koperku. A koloru temu daniu nada ulubiona sałatka – ja proponuję mizerię w nieco innym wydaniu. Liście sałaty masłowej, drobno posiekana cebulka, plastry ogórka zielonego, a to wszystko podane z majonezowo-jogurtowym dipem, z odrobiną pieprzu i soli. I jeszcze odrobina fantazji przy układaniu na talerzu, i voila! :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika