Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Moja babcia zawsze kupowała warzywa, które są odżywcze i długo można je przechowywać w temperaturze pokojowej. Zwłaszcza, kiedy nie ma miejsca w lodówce.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Kapustę pokrój na 4 półksiężyce.
Krok 2
8 min
Na patelni rozgrzej masło, następnie dodaj kapustę. Smaż z obu stron na średniej mocy kuchenki, aż obie strony staną się złotobrązowe (ok. 6-8 min).
Krok 3
2 min
Majonez wymieszaj z powidłami.
Krok 4
3 min
Orzechy bardzo drobno posiekaj.
Krok 5
2 min
Gotową kapustę podawaj ze śliwkowym majonezem i orzeszkami, na koniec dodaj sól oraz pieprz.
Krok 1
z
5
Kapustę pokrój na 4 półksiężyce.
Krok 2
z
5
Na patelni rozgrzej masło, następnie dodaj kapustę. Smaż z obu stron na średniej mocy kuchenki, aż obie strony staną się złotobrązowe (ok. 6-8 min).
Krok 3
z
5
Majonez wymieszaj z powidłami.
Krok 4
z
5
Orzechy bardzo drobno posiekaj.
Krok 5
z
5
Gotową kapustę podawaj ze śliwkowym majonezem i orzeszkami, na koniec dodaj sól oraz pieprz.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0