Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

(2)
20 min
Łatwy
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska winiary.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  główka
Biała kapusta
70  g
Masło
4  łyżek
Majonez Delikatny WINIARY
2  łyżek
Powidła śliwkowe
trochę
Tymianek świeży
35  g
Prażone orzeszki ziemne (lub inne)
trochę
Sól
trochę
Świeżo mielony pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12.1 g
Wartość energetyczna
288 kcal
Tłuszcze
26.2 g
Białko
2.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Moja babcia zawsze kupowała warzywa, które są odżywcze i długo można je przechowywać w temperaturze pokojowej. Zwłaszcza, kiedy nie ma miejsca w lodówce.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Kapustę pokrój na 4 półksiężyce.
  • Krok 2

    8 min
    Na patelni rozgrzej masło, następnie dodaj kapustę. Smaż z obu stron na średniej mocy kuchenki, aż obie strony staną się złotobrązowe (ok. 6-8 min).
  • Krok 3

    2 min
    Majonez wymieszaj z powidłami.
  • Krok 4

    3 min
    Orzechy bardzo drobno posiekaj.
  • Krok 5

    2 min
    Gotową kapustę podawaj ze śliwkowym majonezem i orzeszkami, na koniec dodaj sól oraz pieprz.
Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Krok 1 z 5

Kapustę pokrój na 4 półksiężyce.

Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Krok 2 z 5

Na patelni rozgrzej masło, następnie dodaj kapustę. Smaż z obu stron na średniej mocy kuchenki, aż obie strony staną się złotobrązowe (ok. 6-8 min).

Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Krok 3 z 5

Majonez wymieszaj z powidłami.

Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Krok 4 z 5

Orzechy bardzo drobno posiekaj.

Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Krok 5 z 5

Gotową kapustę podawaj ze śliwkowym majonezem i orzeszkami, na koniec dodaj sól oraz pieprz.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Sałatka
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Młoda kapusta z bułką smażoną

    Młoda kapusta z bułką smażoną

    24 min Łatwy
  • Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem

    Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem

    46 min Łatwy
  • Mortadela smażona w panierce

    Mortadela smażona w panierce

    27 min Łatwy
  • Makaron z twarogiem, boczkiem i smażoną cebulą

    Makaron z twarogiem, boczkiem i smażoną cebulą

    19 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu