
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
8 minKrok 3
2 minKrok 4
3 minKrok 5
2 min
Krok 1 z 5
Kapustę pokrój na 4 półksiężyce

Krok 2 z 5
Na patelni rozgrzej masło, następnie dodaj kapustę. Smaż z obu stron na średniej mocy kuchenki, aż obie strony staną się złotobrązowe (ok. 6-8 min.)

Krok 3 z 5
Majonez wymieszaj z powidłami

Krok 4 z 5
Orzechy bardzo drobno posiekaj

Krok 5 z 5
Gotową kapustę podawaj ze śliwkowym majonezem i orzeszkami, na koniec dodaj sól oraz pieprz
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0