Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem
Zobacz film

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj

Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

(2)
20min
Łatwy
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska jagnaniedzielska.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  główka
Biała kapusta
70  g
Masło
4  łyżek
Majonez Delikatny WINIARY
2  łyżek
Powidła śliwkowe
trochę
Tymianek świeży
35  g
Prażone orzeszki ziemne (lub inne)
trochę
Sól
trochę
Świeżo mielony pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.67 g
Węglowodany
12.13 g
Tłuszcze
26.22 g
Wartość energetyczna
288.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Moja babcia zawsze kupowała warzywa, które są odżywcze i długo można je przechowywać w temperaturze pokojowej. Zwłaszcza, kiedy nie ma miejsca w lodówce.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Kapustę pokrój na 4 półksiężyce.
  • Krok 2

    8 min
    Na patelni rozgrzej masło, następnie dodaj kapustę. Smaż z obu stron na średniej mocy kuchenki, aż obie strony staną się złotobrązowe (ok. 6-8 min).
  • Krok 3

    2 min
    Majonez wymieszaj z powidłami.
  • Krok 4

    3 min
    Orzechy bardzo drobno posiekaj.
  • Krok 5

    2 min
    Gotową kapustę podawaj ze śliwkowym majonezem i orzeszkami, na koniec dodaj sól oraz pieprz.
Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Krok 1 z 5

Kapustę pokrój na 4 półksiężyce.

Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Krok 2 z 5

Na patelni rozgrzej masło, następnie dodaj kapustę. Smaż z obu stron na średniej mocy kuchenki, aż obie strony staną się złotobrązowe (ok. 6-8 min).

Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Krok 3 z 5

Majonez wymieszaj z powidłami.

Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Krok 4 z 5

Orzechy bardzo drobno posiekaj.

Smażona kapusta zero waste z powidłami i tymiankiem

Krok 5 z 5

Gotową kapustę podawaj ze śliwkowym majonezem i orzeszkami, na koniec dodaj sól oraz pieprz.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Lunch
  • Obiad
  • Sałatka
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

    Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

    22 min Łatwy
  • Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

    Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

    35 min Łatwy
  • Biała kapusta gotowana na słodko

    Biała kapusta gotowana na słodko

    52 min Łatwy
  • Pad thai z kurczakiem

    Pad thai z kurczakiem

    36 min

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu