Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Smażona flądra

0
165 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Flądra
1 szczypta
Pieprz biały
1 szczypta
Sól morska
4 płaskich łyżek
Sok z cytryny
150 g
Mąka pszenna
100 ml
Olej rzepakowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
22.86 g
Węglowodany
19.58 g
Wartość energetyczna
324.83 kcal
Tłuszcze
16.74 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

165 min
Krok 1
20 min
Flądrę patroszymy i skrobiemy. Następnie oczyszczamy z wszystkich zanieczyszczeń, myjemy i moczymy w zimnej wodzie ok 2 godziny.
Krok 2
10 min
Osuszoną rybę skrapiam obficie cytryną, a potem posypuje solą cytrynową i pieprzem białym mielonym. Przed smażeniem troszkę osuszam z nadmiaru soku z cytryny.
Krok 3
5 min
Obsypuję mąką flądrę i smażę na oleju rzepakowy teraz skórka będzie chrupiąca . Podawałam z ziemniaczkami .
Smażona flądra

Krok 1 z 3

Flądrę patroszymy i skrobiemy. Następnie oczyszczamy z wszystkich zanieczyszczeń, myjemy i moczymy w zimnej wodzie ok 2 godziny.

Smażona flądra

Krok 2 z 3

Osuszoną rybę skrapiam obficie cytryną, a potem posypuje solą cytrynową i pieprzem białym mielonym. Przed smażeniem troszkę osuszam z nadmiaru soku z cytryny.

Smażona flądra

Krok 3 z 3

Obsypuję mąką flądrę i smażę na oleju rzepakowy teraz skórka będzie chrupiąca . Podawałam z ziemniaczkami .

Smażona flądra to pomysł na obiad z chrupiącą rybą w roli głównej. Przed smażeniem flądrę skrapiamy sokiem z cytryny, który doskonale potrafi wydobyć ze smaku ryby to, co w nim najlepsze. Smażoną flądrę doprawiamy także solą cytrynową i białym pieprzem, a następnie smażymy na rumiano i podajemy z ugotowanymi ziemniaczkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika