Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Klasyczne śledzie z jajkiem i Majonezem Omega 3:6 WINIARY, przyrządzone z dodatkiem siekanej cebuli, plasterków jaj na twardo i kiszonego ogórka. Polewamy je majonezowym sosem z natką pietruszki i dekorujemy zielonym groszkiem (może być z puszki). Podajemy na przystawkę, ze świeżą bagietką.
Przygotowanie
137 min
Krok 1
120 min
Filety śledziowe umyj, zalej mlekiem i pozostaw na 2 godziny.
Krok 2
5 min
Filety odsącz, przekrój na połowę, ułóż dekoracyjnie na półmisku.
Krok 3
5 min
Cebulę posiekaj, ogórek i jajka pokrój w plasterki.
Krok 4
2 min
Majonez połącz z natką pietruszki.
Krok 5
3 min
Na filetach rozłóż cebulę, plasterki ogórka i jajek.
Krok 6
2 min
Na wierzchu rozłóż majonez, całość posyp groszkiem.
Krok 1
z
6
Filety śledziowe umyj, zalej mlekiem i pozostaw na 2 godziny.
Krok 2
z
6
Filety odsącz, przekrój na połowę, ułóż dekoracyjnie na półmisku.
Krok 3
z
6
Cebulę posiekaj, ogórek i jajka pokrój w plasterki.
Krok 4
z
6
Majonez połącz z natką pietruszki.
Krok 5
z
6
Na filetach rozłóż cebulę, plasterki ogórka i jajek.
Krok 6
z
6
Na wierzchu rozłóż majonez, całość posyp groszkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0