Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledzie z jajkiem i majonezem

0
137 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Śledź
3 
Cebula
1 
Ogórek kiszony
4 
Jajko, całe, gotowane, na twardo
45 g
Zielony groszek
1 łyżka
Pietruszka
1 szklanka
Mleko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.7 g
Białko
42.8 g
Tłuszcze
43.17 g
Wartość energetyczna
608.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

137 min
Krok 1
120 min
Filety śledziowe umyj, zalej mlekiem i pozostaw na 2 godziny.
Krok 2
5 min
Filety odsącz, przekrój na połowę, ułóż dekoracyjnie na półmisku.
Krok 3
5 min
Cebulę posiekaj, ogórek i jajka pokrój w plasterki.
Krok 4
2 min
Majonez połącz z natką pietruszki.
Krok 5
3 min
Na filetach rozłóż cebulę, plasterki ogórka i jajek.
Krok 6
2 min
Na wierzchu rozłóż majonez, całość posyp groszkiem.
Śledzie z jajkiem i  majonezem

Krok 1 z 6

Filety śledziowe umyj, zalej mlekiem i pozostaw na 2 godziny.

Śledzie z jajkiem i  majonezem

Krok 2 z 6

Filety odsącz, przekrój na połowę, ułóż dekoracyjnie na półmisku.

Śledzie z jajkiem i  majonezem

Krok 3 z 6

Cebulę posiekaj, ogórek i jajka pokrój w plasterki.

Śledzie z jajkiem i  majonezem

Krok 4 z 6

Majonez połącz z natką pietruszki.

Śledzie z jajkiem i  majonezem

Krok 5 z 6

Na filetach rozłóż cebulę, plasterki ogórka i jajek.

Śledzie z jajkiem i  majonezem

Krok 6 z 6

Na wierzchu rozłóż majonez, całość posyp groszkiem.

Klasyczne śledzie z jajkiem i Majonezem Omega 3:6 WINIARY, przyrządzone z dodatkiem siekanej cebuli, plasterków jaj na twardo i kiszonego ogórka. Polewamy je majonezowym sosem z natką pietruszki i dekorujemy zielonym groszkiem (może być z puszki). Podajemy na przystawkę, ze świeżą bagietką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika