Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik to niekwestionowany klasyk wśród wypieków. Tym razem przyrządzamy go z mleka z proszku, ale także z dodatkami m.in. śmietany kremówki, margaryny czy sera twarogowego, dzięki którym sernik z mlekiem w proszku jest tak samo aksamitny jak jego tradycyjna wersja. Do sernika z mlekiem w proszku dodaj cytrusową nutę, czyli otarte skórki z cytryny i pomarańczy. Wypiek podawaj z ulubioną, aromatyczną kawą.
Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Krok 3
z
6
Twaróg włożyć do miski, dodać obie mąki (4 łyżki krupczatki i 2 łyżki ziemniaczanej), mleko w proszku, jajka i dokładnie zmiksować.
Krok 4
z
6
Oddzielnie ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem, dodać otartą skórkę, połączyć z serem.
Krok 5
z
6
Ciasto rozwałkować, ułożyć w przygotowanej formie, wyłożyć masę serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Krok 6
z
6
Piec w temp 180-190 stopni około 1 godziny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
B
Basia
W tym przepisie jest błąd .Jest .podany cukier do ciasta i do twarogu a w składnikach jest podany raz w małej ilości
Komentarze 1